Zwitserse anti-minaret politicus bekeert zich tot de islam

De zwitserse politicus Daniel Streich, die berucht was vanwege zijn campagne tegen minaretten en moskeeën, is tot de Islam bekeerd. Hij was een belangrijke lid van de SVP, de Zwiterse Volkspartij, en de eerste die een campagne begon tegen de bouw van moskee minaretten en wilde de moskeeën in Zwitserland sluiten. De verklaring over zijn bekering heeft tot grote oproer gezorgd in de Zwitserse politiek. Hij wil de 5e moskee in Zwitserland bouwen als boetedoening voor zijn eerdere hetze tegen de Islam.

Bekering

Daniel Streich haalt de verbazing van Politiek Zwitserland op zijn schouders door het feit dat hij hiervan spijt betuigd en zich zelfs bekeert tot de Islam. Dit wekt de verbazing omdat Streich er alles aan deed om de Islamfobie te verspreiden, tot in de verste hoeken van Zwitserland.

Streich verklaard, dat hij de Islam bestudeerde, zodat hij sterk op het strijdtoneel kon treden, in zijn gevecht tegen de Islam. Het bracht hem uiteindelijk echter dichter bij de Islam waardoor het zijn hart won.Inmiddels heeft hij grote spijt van zijn daden, die er toe hebben geleid dat het verbod van minaretten op moskeeën de juridische status heeft gekregen. Om met zichzelf en God in het reine te komen wil hij nu echter een extra moskee bouwen in Zwitserland, die de mooiste van Europa moet worden. In tegenstelling tot zijn eerdere campagne, wil hij nu werken aan religieuze verdraagzaamheid en een vreedzame samenwerking.

Abdul Majeed Aldai, de voorzitter van OPI, een organisatie die werkt voor het welzijn van moslims, zegt dat de Europeanen meer willen weten over de islam. Sommigen van hen doen dit om meer te willen weten over de relatie tussen islam en terrorisme; Zo ook was het met Streich.Tijdens zijn verdieping, bestudeerde hij de Heilige Koran en kreeg steeds meer inzicht in de islam.Hij wilde hard zijn tegen de islam, maar het uiteindelijke resultaat was anders zegt Aldai verder.

Landelijke stemming
De kwestie van het verbod op minaretten kreeg door een landelijke stemming, de juridische status. Het was namelijk een meerderheid( 57,5%), die voor het verbod was. 42,5% was tegen. In eerste oogopslag, is dit een groot aantal dat voor het wetsvoorstel koos. Als je echter in ogenschouw neemt dat maar 6% van de bevolking in Zwitserland Moslim is, zou er ook kunnen worden geconcludeerd dat er een hoop Zwitsers zijn die voor deze kleine groep zijn opgekomen.Er zijn namelijk genoeg mensen die gedacht zullen hebben, dit heeft niks met mij te maken dus ik blijf(spreekwoordelijk) lekker thuis.

Populair Politicus
Streich was een belangrijk lid van de Zwitserse Volkspartij (SVP). Hij speelde altijd een prominente rol in het maken van het partij beleid. Zijn beweging tegen de minaretten was er vooral op gericht om politieke aandacht en interesse te winnen.Hij zet nu echter een punt achter zijn politieke werkzaamheden voor het SVP. Verder geeft hij aan dat hij een christelijke opvoeding genoot en vaak de kerk bezocht, maar dat hij daarin de waarheid niet kon vinden die hij nu wel heeft gevonden.

Streich een gevaar?

Door zijn militaire verleden, zeggen de Zwitserse militaire autoriteiten, dat zij bang zijn dat Streich, die ooit een militaire instructeur was, leger geheimen zou kunnen onthullen aan de moslims. Het lid van de Raad, van de Nationale SVP, zegt dat Streich als voormalig militaire instructeur een gevaar vormt. Zo lijkt de strijd begonnen om de ooit populaire militair en later politicus, monddood te maken. Streich kreeg bijval vanuit Nederland door bijvoorbeeld de politicus Geert Wilders, die graag het verbod in Nederland ook zou willen doorvoeren. Maar of Wilders ook trots is op deze keuze valt te betwijfelen..

Bron

4 Reacties

  1. Oh Ik Vergat Helemaal……en tussen Ons en Iran en tussen Ons en Irak , maar die laatste hoeft al niet meer !

  2. la hawla wa la kawatoe illa billaah, hij leidt wie hij wil, en laat dwalen wie hij wil

  3. dit is wel het beste voor hem denk ik

  4. u heeft deze tekst gecopieerd van http://nieuws-uitgelicht.infonu.nl/mens-en-samenleving/50657-spijtbetuiging-voor-het-minaretten-verbod-in-zwitserland.html

    Als je zoiets doet zou je op zijn minst de bron moeten vermelden

Plaats een reactie