De ware geschiedenis van de Bilderbergconferentie

Ook Balkenende bezocht de Bilderberg conferentie dit jaar!

Op 16 mei stond in het AD het volgende korte berichtje:

Balkenende en Verhagen bezoeken Bush

“Premier Jan Peter Balkenende en minister Maxime Verhagen van Buitenlandse Zaken brengen van 5 tot 8 juni een bezoek aan de Amerikaanse hoofdstad Washington. Aansluitend neemt Balkenende deel aan de jaarlijkse Bilderbergconferentie, die dit keer wordt gehouden in Chantilly, nabij Washington.”

De Bilderbergconferenties zijn politieke bijeenkomsten met een besloten en streng geheim karakter waarbinnen internationale beeldvorming en ideeën centraal staan. Deelnemers zijn voornamelijk invloedrijke figuren uit het bedrijfsleven, politiek en diplomatie.

De eerste conferentie was in Hotel De Bilderberg in Oosterbeek van 29 tot 31 mei 1954. Er werd onder meer van gedachten gewisseld over de houding tegenover het communisme, het communisme in Europese landen als Frankrijk en Italië, de Korea-oorlog en de Europese integratie. De gasten komen uit Europa en Noord-Amerika (veel ministers, premiers, presidenten, kanseliers en natuurlijk de Nederlandse koningin Beatrix – haar moeder Juliana probeerde de conferenties tegen te werken – , prins Filip van België, koningin Sofia, Earl Mountbatten of Burma, prins Claus, prins Willem-Alexander, koning Carl Gustaf en vele anderen) en tot 1976 speelde prins Bernhard een actieve rol als voorzitter van de conferenties. Iedere genodigde had acht minuten spreektijd, maar ook buiten de zittingen om was er veel contact tussen de genodigden.

___________________________________________________________________________

___________________________________________________________________________

Onderzoekjournalist Daniel Estulins

Daniel Estulins grootvader adviseerde hem zich te verdiepen in de Bilderberggroep. Hij dacht dat deze organisatie de wereldregering naar zich toe kon trekken. In zijn pogingen de stelling van zijn grootvader te ontkrachten, stuitte Estulin op de macht van het geheime genootschap. In “De ware geschiedenis van de Bilderbergconferentie” doet hij uit de doeken waar de club volgens hem voor staat.
___________________________________________________________________________

___________________________________________________________________________

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: