Obama komt homolobby tegemoet

no-prideWASHINGTON – Barack Obama is bezig in snel tempo homoseksuele activisten in zijn aankomende regering te benoemen. De Democraat beloofde bovendien actieve steun aan de homoseksuele, lesbische, biseksuele en transseksuele gemeenschap.

Dat meldde de Amerikaanse christelijke nieuwssite onenewsnow.com maandag. Volgens de site werken tien nationaal opererende homobelangenorganisaties samen met het team van Obama om meer homoseksuelen in de nieuwe regering benoemd te krijgen.

Het overgangsteam heeft tevens ten minste zeven homo’s benoemd in overgangscomités die de diverse federale ministeries en agentschappen moeten doorlichten.

Volgens Matt Barber, directeur culturele zaken van de burgerrechtenorganisatie Liberty Counsel and Liberty Alliance Action, lost Obama met deze maatregelen een verkiezingsbelofte aan de homoseksuele lobby in. „Obama heeft gedurende de campagne, zij het op voorzichtige wijze, het signaal afgegeven dat hij aan alle belangrijke eisen van de homolobby tegemoet zal komen. Dus is het niet verbazend dat hij nu enkele van deze radicale activisten in zijn regering opneemt.”

Het team van Obama heeft inmiddels een aparte pagina op zijn website gelanceerd die is gewijd aan homobelangen. Op de pagina belooft Obama steun aan de homoseksuele, lesbische, biseksuele en transseksuele gemeenschap. Ook zegt de aankomend president toe een serie wetsvoorstellen te zullen steunen die de rechtspositie van deze groep verbeteren, maar die tot op heden door de regering-Bush zijn tegengehouden.

Obama wil verder onder andere de zogenaamde Defense of Marriage Act ongedaan maken. Deze wet verbiedt de federale overheid homohuwelijken die in afzonderlijke staten zijn gesloten te erkennen. Ook is de nieuwe regering van plan discriminatie van homo’s in het leger en op de arbeidsmarkt te gaan bestrijden.

Hillary Clinton minister van Buitenlandse Zaken

hilary-clintonObama maakte maandag tevens bekend wie de belangrijke veiligheidsposten in zijn regering zullen innemen. Hij stelt Hillary Clinton aan als minister van Buitenlandse Zaken. Robert Gates blijft minister van Defensie. Obama draagt gouverneur Napolitano van Arizona voor als minister van Binnenlandse Veiligheid en Eric Holder als minister van Justitie. De gepensioneerde marinegeneraal James Jones is voorgedragen als nationaal veiligheidsadviseur en Susan Rice als ambassadeur voor de Verenigde Naties.

Volgens Mat Staver, voorzitter van Liberty Counsel, een organisatie die zich inzet voor godsdienstvrijheid, vormen de maatregelen een bedreiging voor de godsdienstvrijheid in de VS. „Ik denk dat hij (Obama, red.) de grootste bedreiging voor de religieuze vrijheid vormt die we ooit in het Witte Huis hebben gehad. Ik denk dat kerken en predikanten zeer negatief door Obama’s beleid zullen worden getroffen.”

Bron: reformatorisch dagblad

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: