Greetje Duisenberg is weer eens woedend

gretta_duisenbergGreetje Duisenberg is woedend op de VARA. De omroep had haar uitgenodigd om een statement te maken in het kader van artikel 19: eenieder heeft recht op vrijheid van mening en meningsuiting.

Zij zou gisteravond spreken tijdens een manifestatie van Amnesty Internationaal, die de VARA vanavond uitzendt. De omroep vond haar statement te politiek. “Dit is een grof schandaal”, aldus Greetje. “Er mag niet gezegd worden wat gezegd moet worden. Het onderwerp is nota bene vrijheid van meningsuiting.”

De VARA zegt dat haar is gevraagd haar persoonlijke visie te geven op de vrijheid van meningsuiting. “Zij greep dit aan om aandacht te vragen voor de standpunten van haar stichting Stop de “bezetting”. Dat is niet de bedoeling.”

Gretta Duisenberg nam in juni 2002 het initiatief tot de oprichting van de actiegroep Stop de “Bezetting”, waarvan zij voorzitter werd. De groep organiseerde in september 2002 een handtekeningenactie tegen de Israëlische “bezetting” van de Palestijnse gebieden.

Toen er 6.000 handtekeningen waren verzameld, en dit in aanwezigheid van een radiojournaliste, Hettie Lubberding van de AVRO, net aan Greetje werd gemeld, vroeg Lubberding op hoeveel handtekeningen Duisenberg hoopte. Ze vond waarschijnlijk zelf dat ze een hele goede grap maakte door lachend te antwoorden : “Even kijken, zes miljoen”.

Deze uitspraak was voor de advocaten Bram Moszkowicz en Herman Loonstein aanleiding een aanklacht tegen haar in te dienen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: