Brits Kerstlied: 12 dagen van antisemitsme

church_of_england1De Israëlische afgevaardigde in Groot-Brittannië Ron Prosor heeft de Kerk van Engeland achteloosheid verweten door het toestaan van een kerkparodie op kerst nummer “twelve days of Christmas” dat Israël bespot.

De hymne bevat de lyrische zinnen “Twaalf moorden/Elf vernietigde huizen/Tien belemmerde putten/Negen scherpschutter torens/Acht schietende oorlogsschepen/Zeven hinderlijke controleposten /Zes rollende tanks/Vijf nederzettings ringen. Vier vallende bommen/Drie kanonnen/Twee vertrapte duiven/en één ontwortelde olijfboom. ”

Prosor zegt in The Times:  “Het is verschrikkelijk om te zien dat een kerk toelaat dat één van zijn meest geliefde tradities door haat gekaapt wordt. Jammer genoeg, klinkt de uitgebleven veroordeling hiervan door de Kerk van Engeland als een stille-, maar verre van heilige nacht.”
De gezant voegde toe dat Hamas de Kerstman een “koel ontvangst” zouden geven mocht hij het wagen in Bethlehem te verschijnen.

Tienduizenden Christenen zijn Bethlehem de afgelopen jaren wegens de vijandigheid van Hamas en Fatah jegens Arabische Christenen ontvlucht.

The Times melde dat Prosor vindt dat de kerk zich tegen het terrorisme had moeten uitspreken. Anti-Israël activisten (met inbegrip van één links liberale Joodse groepering) herschreven ook al eens de hymne “in Royal David’s City (in de Koninklijke stad van David) met het lyrische gedicht, “Once in royal David’s city stood a big apartheid wall…”(in de Koninklijke stad van Davidstond eens een grote apartheidsmuur)

De alternatieve dienst die in november werd gehouden bevatte negen lessen en hymnes en was  door de organisatie van “Israëlisch Joods Boycottende Goederen” en de pro-Arabische “Open Bethlehem Groep” georganiseerd.

Lord Carey van Clifton, de vroegere Aartsbisschop van Canterbury, Lord Carey van Clifton, was één van de weinig Christelijke leiders die zich openlijk hiertegen uitsprak. Hij zei in een lezing dat antisemitisme en vijandigheid naar Joden onder de oppervlakte in de Britse maatschappij zo blijven bestaan. “Dergelijke acties versterken een anti-Israëlische agenda, trivialiseert politieke kwesties en voeden een antisemitische cultuur” vertelde hij het Londens Joods Culturele centrum woensdag.

Het is niet zo dat het verkeerd is om de Israëlische politiek te bekritiseren maar dit soort selectieve campagnes gaan vervolgens totaal voorbij aan daadwerkelijk genocidale en onderdrukkende regimes.

(bron IsraelNN.com)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: