Oncyclopedia.net: “Humor is een serieuze zaak”

Wie er voor het eerst komt kan misschien de indruk krijgen dat het een ongeorganiseerd en anarchistisch gekkenhuis en zeker geen “serieuze” website is. Niets is minder waar. Oncyclopedia.net probeert de kwaliteit hoog te houden.

oncyclopedia

Zo dient iedere schrijver zich aan een aantal regels te houden: Allereerst wordt gesteld dat de Oncyclopedie een encyclopedie vol met larie, leugens en kletskoek is verder zijn feiten en de waarheid taboe. De Oncyclopedia is een parodie en bevat serieuze dingen over belachelijke zaken, idiote verhalen over serieuze zaken en verder alles daartussenin, behalve serieuze verhalen over serieuze zaken.

De Missie van de Oncyclopedie is de Wereld Voorzien van Onzin op een Humoristische en Ironische manier. Humor is het sleutelwoord. De Oncyclopedia is geen plek voor propaganda, humorloze onzin, automatisch schrijven, zelfbevlekking, haatcampagnes, of keiharde meningen. (eigenlijk zijn ze helemaal niet in meningen geïnteresseerd).

Verder wordt aan oncyclopedianen wel eens gevraagd: Zijn jullie wel helemaal goed bij je hoofd? Hier kunnen Oncyclopedianen niet op antwoorden, aangezien ze gebonden zijn aan hun ambtseed.

Ga zelf eens kijken op bijvoorbeeld de zoek termen “Obama” “Bush” of “Calvinisme”: http://oncyclopedia.net/?title=Obama

2 Reacties

  1. Leuke recensie 🙂

  2. een mededeling: oncyclopedia.net is uit de lucht. het is nu oncyclopedia.org

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: