Vervullen robot insekten een bijbelse profetie?

robotic-insectsVolgens de krant Yedioth Ahronoth maakt Israël gebruik van nanotechnologie bij het creëren van robots die niet groter zijn dan een wesp. Deze ‘bionische’ insekten zullen in staat zijn op vijandelijk gebied foto’s te nemen, doelwitten op te sporen en deze zelfs te doden of te vernietigen.

In de Bijbel staat dat er in het eind der tijden een enorme wereldoorlog zal komen die zowel in de fysieke als in de geestelijke wereld zal worden uitgevochten. ‘En er kwam oorlog in de hemel; Michael en zijn engelen hadden oorlog te voeren tegen de draak; ook de draak en zijn engelen voerden oorlog, maar konden geen standhouden, en hun plaats werd in de hemel niet meer gevonden. En de grote draak werd op de aarde geworpen, de oude slang, die genaamd wordt duivel en de satan, die de gehele wereld verleidt; hij werd op de aarde geworpen, en zijn engelen met hem.’ (Openbaring 12:7-9).

Een groot deel van de mensheid zal zich vervolgens aansluiten bij de oorlog tegen de christelijke God, en een beroep doen op hun eigen ‘goden’. Zij ‘bekeerden zich niet van de werken hunner handen, om de boze geesten niet meer te aanbidden, en de gouden, zilveren ,koperen, stenen en houten afgoden, die niet kunnen zien, noch horen of gaan, en zij bekeerden zich niet van hun moorden, noch van hun toverijen, noch van hun hoererij, noch van hun dieverijen.’ (Opb.9:20-21)
 
Hele volken zullen zich daarbij doelbewust laten leiden door boze geesten: ‘En ik zag uit de bek van de draak en uit de bek van het beest en uit de mond van de valse profeet drie onreine geesten komen, als kikvorsen; want het zijn geesten van duivelen, die tekenen doen, welke uitgaan naar de koningen der gehele wereld, om hen te verzamelen tot de oorlog op de grote dag van de almachtige God… En hij verzamelde hen op de plaats, die in het Hebreeuws genoemd wordt Harmageddon.’ (Opb.16:13-14+16)

Deze grootste veldslag aller tijden, waarbij de oosterse legermachten zich verzameld hebben om Israël te vernietigen, zal beeindigd worden door de terugkomst van Jezus Christus, die al deze legers zal verpletteren. Dat is tenminste het scenario waar veel christenen in geloven.
 
De beschrijvingen in Openbaring over de laatste 7 jaar van de Aarde in haar huidige vorm staan bol van de gruwelen die over de weigerachtige mensheid zullen komen. Eén passage, die al heel lang tot de verbeelding spreekt, gaat over de verschijning van een soort sprinkhanen op de wereld, die vijf maanden lang de mensen zullen kwellen:
 
‘En uit de rook kwamen sprinkhanen op de aarde te voorschijn en hen werd macht gegeven, gelijk schorpioenen der aarde macht hebben… En hun werd gegeven, dat zij (de mensen) niet zouden doden, maar dat de mensen zouden gepijnigd worden, vijf maanden lang; en hun pijniging was als de pijniging door een schorpioen, wanneer hij een mens steekt. En in die dagen zullen de mensen de dood zoeken, maar hem geenszins vinden…’ (Opb.9:3-6)
 
Eeuwenland hebben predikers dit aan de gelovigen uitgelegd als zijnde ‘demonen’, of inderdaad een letterlijke, nieuwe soort duivelse sprinkhaan die plotseling vanuit de diepten van de aarde zal opstijgen. Maar is dat écht wat de profeet Johannes zag?
 
Er zijn nogal wat bijbeluitleggers die geloven dat Johannes naar de toekomst werd meegenomen, en daar geconfronteerd werd met ons bekende, moderne technologie. Omdat hij veel daarvan niet begreep, gebruikte hij zijn eigen woorden en referentiekader om te omschrijven wat hij zag. Zo doet zijn beschrijving van de sprinkhanen ‘… en het gedruis van hun vleugels was als het gedruis van wagens, wanneer vele paarden ten strijde draven…’ denken aan de wieken van gevechtshelicopters.

Nu komt daar echter nog een nieuwe mogelijke verklaring bij. Zowel het Pentagon als Israël zijn al enige jaren bezig met de ontwikkeling van robot- of ‘bionische’ insekten. Deze mechanische wespen, vliegen, sprinkhanen etc. combineren de geniale aerodynamica van echte insekten met GPS-navigatie en moleculaire electronica.
 
Deze zogenaamde Micro Air Vehicles (MAV’s) geven legers onvoorstelbare mogelijkheden. Miniscule robotvliegen kunnen bijvoorbeeld ultrageheime bunkers binnendringen. Bunkers waar destijds Saddam Hussein in verscholen zat, waar Iran nu haar kernwapens in ontwikkelt en waar de Chinezen misschien wel een militaire aanval op de Verenigde Staten aan het voorbereiden zijn, worden op deze manier toegankelijk.

 
MAV’s kunnen ook worden ingezet om in vijandelijk gebied strategische objecten uit te schakelen. Zo zouden de bionische insekten, voorzien van kleine springladingen, gezamelijk een brug kunnen opblazen. Het commando voor deze aktie kan simpel aan de andere kant van de wereld worden gegeven, en vanwege de enorme accuraatheid van de MAV’s is er maar een fractie van de springstof nodig die nu gebruikt moet worden.
 
Sommige militaire strategen dromen al van hele zwermen robotvliegjes die op de slagvelden worden losgelaten. Verkenningsinsekten nemen het gevaarlijke werk van mensen over en filmen de posities van de vijand met behulp van microcamera’s. Sluipschutter-wespen zoeken vervolgens de vijandelijke commandanten op en worden dan de 21ste eeuwse variant van de aloude vergiftigde pijl, als ze zich diep in de lichamen en aderen van hun doelwitten dringen.
 
Ondertussen verzamelen van titanium gemaakte horzels zich bij de vijandelijke vliegvelden. Op het moment dat de vijand zijn vliegtuigen de lucht in stuurt, stijgen de niet op het radarscherm te detecteren horzels op en laten zich in de luchtinlaten van de straalmotoren zuigen. De titanium lichaampjes van de MAV’s zullen deze motoren uiteen rukken en het vliegtuig totaal verwoesten.
 
Het zal duidelijk zijn dat topmilitairen deze nieuwe insektenwapens, die nu door de VS en Israël worden ontwikkeld, graag tot hun beschikking zullen willen krijgen. Theologen zullen echter andere gedachten hebben bij de frapante overeenkomsten die deze bionische insekten hebben met de teksten in Openbaring, waar eveneens atoomwapens, tanks, tv’s, robots en microchips in omschreven worden. Het lijkt er namelijk eens te meer op te duiden dat de cataclysmische, alles verwoestende laatste oorlog steeds dichterbij komt.

 
Bron: Raiders News Network

Vertaling:  Xander http://xandernieuws.punt.nl/

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: