Ongeboren kindje haalt de Tweede Kamer niet

abortionHet is verbijsterend dat de leden van de Tweede Kamer gecensureerd worden als Schreeuw om Leven hen, in verband met de kamervragen van de PvdA over de verspreidingsplannen van het modelletje van een ongeboren kindje van tien weken, een exemplaar met de nodige informatie wil aanbieden, zodat ieder van de Kamerleden op de hoogte is waar de vraag van het PvdA Kamerlid nu eigenlijk over gaat.

Enkele weken nadat Schreeuw om Leven de enveloppen bij de postkamer van de Tweede Kamer had aangeboden, kreeg de stichting bericht of de modelletjes weer opgehaald konden worden, omdat ze anders zouden worden weggegooid. Besloten was namelijk om de enveloppen met de modellen en de informatie niet in de postvakken van ieder Kamerlid te leggen.

Ongeboren leven taboe en gediscrimineerd

Het was al moeilijk om de post af te geven, toen het gebracht werd. Algemene Zaken moest erbij komen of het wel geaccepteerd kon worden. In wat voor land leven we dat censuur moet worden toegepast op post die burgers aan leden van de Tweede Kamer willen sturen? Kennelijk is het ongeboren leven taboe in de Tweede Kamer. Het Tweede Kamerlid van de PvdA was zo verbolgen over de verspreiding van het modelletje van het ongeboren kindje dat zij sprak dat het ‘geestelijke huisvredebreuk’ zou zijn als mensen dit modelletje op ware grootte zouden ontvangen. Dit scheen haar een zo ernstige zaak dat de Minister van Justitie hier een stokje voor moest steken. Inmiddels heeft Staatssecretaris Bussemaker geantwoord dat zij het kwalijk vindt om mensen te laten zien hoe een ongeboren kindje van tien weken er nu werkelijk uit ziet. Zij vond dat mensen die een abortus overwegen de ruimte moeten hebben om in vrijheid een zorgvuldige beslissing te nemen. Voorts kon zij er niets aan doen.

Bang om de werkelijkheid van abortus onder ogen te zien

Het is toch merkwaardig dat als je een abortus overweegt, je geen kennis mag nemen van hoe een ongeboren kindje 10 wekenvan tien weken er in werkelijkheid uitziet. Zou er achter zitten dat men bang is dat het recht op abortus in gevaar kan komen als de samenleving gaat ontdekken wat er werkelijk bij een abortus gebeurt? Aan het modelletje van een ongeboren kindje van tien weken zijn de handjes en de voetjes, het hoofdje, neusje, mondje enz. duidelijk te zien. Het hartje klopt zelfs al na drie weken. Zo’n kindje wordt levend gedood en in stukken uit de baarmoeder getrokken. Dit kan geen oplossing zijn voor een ongewenste zwangerschap. Het voorkomen van die zwangerschap en hulp bij een ongewenste zwangerschap zijn zaken die echte hulp bieden.

Rechten van de mens en antidiscriminatie

In deze tijd, waarin we steeds meer opkomen voor de rechten van de mens, antidiscriminatie en het beschermen van de natuur, zullen we ook moeten gaan inzien dat het doden van een ongeboren kindje niet kan. Dat zou je toch geen dier willen aandoen, laat staan een mens. Artikel 1 van onze Grondwet en de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens zijn duidelijk. Ieder mens heeft recht op de bescherming van zijn leven. Wat is er op tegen om op je schreden terug te keren als je ontdekt dat je met een Wet die ongeboren kinderen doodt, de moeder en het kind en de samenleving niet helpt? Temeer nu ook vaststaat dat vele moeders lijden onder de gevolgen van hun abortus en wel zouden willen dat ze nooit tot dit besluit gekomen waren.

Schreeuw om Leven, Ruitersweg 37a, 1211 KT Hilversum, tel. 035-6244352
info@schreeuwomleven.nl  www.schreeuwomleven.nl
Schreeuw om Leven Huplverlening, erishulp@hotmail.com  www.erishulp.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: