HPV veroorzaakt geen baarmoederhalskanker

Op 9 maart 2009 heeft de Nederlandse Vereniging Kritisch Prikken (NVKP) een brief ontvangen van Professor dr. R.A. Coutinho, Directeur Centrum Infectieziektebestrijding. De brief is geschreven naar aanleiding van de tegenvallende opkomst bij de start van de inhaalcampagne voor meisjes van 13 t/m 16 jaar met vaccinatie tegen humaan papillomavirus (HPV) 16 en 18, dat vanaf september 2009 deel gaat uitmaken van het Rijksvaccinatieprogramma voor 12-jarige meisjes.

In de brief geeft prof. Coutinho aan dat het RIVM en de NVKP hetzelfde doel nastreven, te weten het geven van objectieve en toetsbare informatie op basis waarvan meisjes kunnen besluiten zich al dan niet te laten vaccineren.

Onjuiste informatie

Het is onjuist om te beweren dat HPV baarmoederhalskanker veroorzaakt. Het is het zeldzaam voorkomende onvermogen van het afweersysteem van vrouwen om de infectie de baas te worden die uiteindelijk kan leiden tot baarmoederhalskanker.

Herhaalde HPV-vaccinatie

De Nederlandse vereniging voor kritisch prikken stelt dat voor een HPV-vaccinatie drie prikken nodig zijn . Omdat niet vaststaat wat de beschermingsduur is van zo’n serie wordt er al rekening mee gehouden dat er herhalingsvaccinaties noodzakelijk zijn.

Elke prik bevat een relatief grote hoeveelheid aluminiumverbinding, een neurotoxine die schadelijk is voor de hersencellen. Hoeveel aluminium kan een mens aan zonder daar schade van te krijgen? Waarom is er in Nederland geen grenswaarde vastgesteld voor deze giftige stof?

Wetenschappelijke tegenstanders

Moleculair biologen Peter Duesberg en Jody Schwartz van de University of California at Berkeley hebben in 1992 al vragen opgeroepen of HPV wel de veroorzaker is van baarmoederhalskanker. Volgens hen zijn de virussen slechts een indicator voor niet normale celdeling en niet de veroorzaker ervan. Ook het National Cancer Institute van V.S. geeft toe dat er tot dusverre geen enkel onderzoek aantoont dat HPV de oorzaak is van het cervixcarcinoom (Regush N., Red Flags Weekly, 25.11.2002).

Het RIVM heeft op haar site inmiddels een brief geplaatst die direct gericht is aan de Vereniging Kritisch Prikken. Volgens de RIVM verspreidt de vereniging informatie ,,die aantoonbaar onjuist is en niet gestoeld is op wetenschappelijke kennis’’.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: