Brussel hoofdstad Eurabia

De Amerikaanse zender Foxnews heeft een interview met Filip Dewinter uitgezonden. Daarin zegt de leider van het Vlaams Belang dat hij vreest dat Brussel in de volgende tien à vijftien jaar een Arabische stad zal worden. Hij spreekt tegenover Fox zelfs zijn vrees uit voor een soort burgeroorlog, die volgens Dewinter zal starten wanneer de “longtime residents of Brussels” zullen beseffen dat moslimmigranten het zaakje hebben overgenomen.

Wanneer de ploeg ’s namiddags terug wil keren om te filmen als het wat drukker is op straat, zeggen de agenten hen dat ze beter in hun auto blijven omdat het niet veilig is. “It wasn’t even dark yet”, merkt de Fox-man droog op.

In het hart van Europa
Dewinter vertelt de Amerikanen dat nu al in drie van de 19 Brusselse gemeentes er een meerderheid aan moslims woont en “in those neighborhoods it’s not our government that’s in power, but the Muslim authorities – the mosques, the imams – who are in charge.”

In het volgende stuk van de reportage, die in heel Amerika te zien was en doorgeplaatst werd naar tientallen regional zenders, bezoekt een reportageploeg van Fox Molenbeek. De conclusie van de ploeg: “It looks more like North Africa than the heart of Europe”.

Moureaux: “realistisch zijn”
Fox bezocht ook de burgemeester van Molenbeek, Philippe Moureaux, die een lans breekt voor de multiculturele samenleving en Fox zegt: “Be realistic. They’re here. They’re relatively numerous and they’re growing.”

Slechte reclame
Daarna volgt er nog een stukje superslechte PR voor ons Belgie. De Foxreporter vertelt hoe drie agenten-in-burger zijn ploeg in de gaten moest houden tijdens het filmen in de straten van Molenbeek. Wanneer de ploeg ’s namiddags terug wil keren om te filmen als het wat drukker is op straat, zeggen de agenten hen dat ze beter in hun auto blijven omdat het niet veilig is. “It wasn’t even dark yet”, merkt de Fox-man op.

Conclusies
Fox concludeert dat er een sterk anti-Westers sentiment leeft bij de Belgische moslims en ziet integratie niet echt voor morgen. Daarna volgen een paar voorbeelden – van Dewinter – die voor de Amerikanen waarschijnlijk als hallucinant overkomen: “Halal food is served in the schools, not only for Muslim children, but for all the children, municipal pools in Brussels now have separate hours for men and women to swim.” (mvl)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: