Nieuwe Israëlische premier Netanyahu: Extreme islam onze grootste bedreiging

israel-2008-389Vlak voor zijn installatie als de nieuwe premier van Israël heeft Benyamin Netanyahu in een toespraak verklaard dat de extremistische islam de grootste bedreiging voor Israël vormt. ‘Het plan van de leider van Iran om Israël van de kaart te vegen, wordt genegeerd door de wereld, en is bijna geaccepteerd als routine.’

Israël wil volgens Netanyahu vrede sluiten met de hele Arabische- en moslimwereld, maar wordt voortdurend bedreigd door extremistische islamitische krachten. ‘Dit zijn ongeregelde tijden. Israël heeft te maken met twee testen: een economische crisis en een veiligheidscrisis. De oorzaak van deze crises is niet gelegen in onze handelingen of fouten uit het verleden. Maar onze huidige beslissingen zullen wel de uitkomst van deze crises bepalen.’
 
Netanyahu stelde dat de extremistische islam zich over de hele wereld verspreid, en waarschuwde dat deze krachtenobsession_radical_islam mogelijk in het bezit zullen komen van kernwapens. Daarbij wees hij overduidelijk op Iran, en benadrukte hij dat Israël ‘eensgezind’ moet zijn om deze vijanden te kunnen weerstaan. De nieuwe premier verklaarde dat hij om deze reden vlak na de verkiezingen in februari had geprobeerd om een regering van nationale eenheid te vormen.
 
De scheidende premier Olmert had in een eerdere toespraak gezegd dat hij trots was op wat hij bereikt had om Israël veiliger te maken. Hij noemde de Tweede Libanonoorlog een succes, en de militaire operatie tegen Hamas op de Gazastrook in januari ‘onvermijdelijk’, omdat Hamas voortdurend het virtuele staakt-het-vuren schond.
 
De nieuwe Israëlische coaltie, bestaande uit Likud, de Arbeiderspartij, Israël Beiteinu en Shas, ziet zich geplaatst voor de grootste uitdagingen in decennia. Niet alleen is Israël zoals de hele wereld zwaar getroffen door de economische crisis, maar wordt het ook in haar voortbestaan bedreigd door Iran, dat waarschijnlijk al over enkele maanden meerdere kernkoppen kan produceren. Aangezien de ballistische raketten voor deze kernkoppen al klaar staan, heeft Israël nog maar heel weinig tijd om hier eventueel in militair opzicht iets aan te doen.

haneen-zoubi1Eerste vrouwelijke Arabisch parlementslid blij met kernwapens Iran

In het nieuwe Israëlische parlement (de Knesset) is ook Haneen Zuabi geïnstalleerd, het eerste vrouwelijke Arabische parlementslid van de partij Balad. In een interview verklaarde ze dat ze hoopte dat Iran snel kernwapens zal krijgen, als tegenwicht voor de -nooit officieel erkende- nucleaire macht van Israël. Daarnaast zei ze blij te zijn met de groeiende invloed van Iran op de Palestijnen.
 
De Arabische partij Balad werd aanvankelijk door het kiescommittee van de Knesset uitgesloten van de verkiezingen, omdat de partij openlijk de opheffing van Israël als Joodse staat nastreeft. Het Israëlische hooggerechtshof draaide deze beslissing echter terug, waardoor Zuabi nu de anti-Israëlische standpunten van haar partij vrijelijk in het parlement kan gaan uitdragen.

Bronnen:
-Xandernieuws
-Jerusalem Post

Advertenties

Eén reactie

  1. leve de ISLAM!
    ISLAM 4 ever!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: