Barack Hussein Obama buigt voor de koning van Saoedi-Arabië

“We will convey our deep appreciation for the Islamic faith, which has done so much over so many centuries to shape the world for the better, including my own country.”

“We will convey our deep appreciation for the Islamic faith, which has done so much over so many centuries to shape the world for the better, including my own country.”

Op YouTube is een fragment opgedoken van de vorige week in Londen gehouden G20-top. In het filmpje knikt Obama eerst bescheiden richting koningin Elizabeth en maakt een kleine buigbeweging. Vervolgens is te zien hoe Obama later die dag maakt een overdreven buiging maakt voor de koning van Saoedi-Arabië.

Speech Turkse parlement

Hoe moet deze actie van Obama geïnterpreteerd worden? De president sloeg tegenover de islamitische wereld ook al een verzoenende toon aan in zijn speech voor het Turkse parlement. Daarin verwees hij nadrukkelijk naar zijn periode in het islamitische Indonesië en vertelde dat veel van zijn familieleden de islam aanhangen.

Obama’s Jeugd

Obama’s vader, Barack Obama sr., was een Luo uit Kenia. Zijn moeder, Ann Dunham, was een Amerikaanse uit Kansas. Zijn ouders scheidden in 1964 toen Obama twee jaar oud was. Zijn vader keerde terug naar Kenia. Obama heeft hem daarna nog maar één keer gezien. Na de scheiding hertrouwde zijn moeder met Lolo Soetoro, een Indonesische student die in Hawaii studeerde.

In 1967 verhuisde het gezin naar Jakarta. Tijdens deze periode volgde Barry Soetoro, zoals hij toen genoemd werd, gedurende twee jaar onderwijs aan een katholieke basisschool die door de Nederlandse kapucijn Bart Janssen is gesticht. Hij was er ingeschreven als moslim. Daarna vervolgde hij zijn lagere school aan de State Elementary School Menteng, die Janssen omschrijft als een “elitaire moslimschool”.

Vier jaar later, Obama was toen tien, keerde hij terug naar Honolulu en ging wonen bij de ouders van zijn moeder. Hier bezocht hij de middelbare school tot 1979. Toen Obama 21 jaar was, kwam zijn vader om bij een auto-ongeluk in Kenia.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: