Seksueel misbruik in Abu Ghraib en zes andere gevangenissen.

Abu GraibLONDEN – Op foto’s van gevangenenmisbruik in Irak, die de Amerikaanse president Barack Obama niet wil laten zien, staan beelden van verkrachting en seksueel misbruik.

Dat stelt de in 2007 gepensioneerde Amerikaanse generaal-majoor Antonio Taguba, berichtte de Britse krant Daily Telegraph donderdag.

Op ten minste een foto staat een Amerikaanse militair die een vrouwelijke gevangene verkracht.

Op een andere is te zien hoe een Amerikaans-Egyptische vertaler een mannelijke gevangene verkracht. Op weer andere foto’s staat seksueel misbruik van gevangenen met objecten als een wapenstok en metaaldraad.

Taguba verrichtte onderzoek naar wantoestanden in het Amerikaanse detentiecentrum Abu Ghraib bij Bagdad. In zijn rapport uit 2004 waren beschuldigingen van verkrachting en misbruik opgenomen. Dat daar ook foto’s van bestonden, was nooit bekendgemaakt, aldus de krant.

Gevaar

Obama wilde de circa tweeduizend foto’s uit gevangenissen in Irak en Afghanistan aanvankelijk naar buiten brengen, maar veranderde van mening na gesprekken met hooggeplaatste militairen. Taguba deelt de mening van Obama. ”Publicatie zou onze troepen en Britse militairen in Afghanistan in gevaar brengen.”

De foto’s getuigen van vierhonderd gevallen van misbruik tussen 2001 en 2005 in Abu Ghraib en zes andere gevangenissen. ”Alleen de beschrijving ervan is al erg genoeg, neem dat maar van mij aan”, verzekerde Taguba. Volgens Obama zijn de betrokkenen geïdentificeerd en aangepakt.

Misstanden in Abu Ghraib haalden in 2004 het wereldnieuws, met foto’s van gemartelde gevangenen. Iraakse gevangenen werden onder meer ontkleed, opeengestapeld en door honden bedreigd. Amerikaanse militairen stonden er lachend bij.

Bron: ANP

Advertenties

Eén reactie

  1. And it’s actually even wors that ANP reports:

    Media Ignores Real Controversy Behind Torture Photos; They Show Prison Guards Raping CHILDREN!

    Quote from the article:
    “The primary reason why Obama is now blocking the release of the photos is that some of the pictures, as well as video recordings, show prison guards sodomizing young boys in front of their mothers, both with objects as well as physical rape”

    http://www.blacklistednews.com/news-4314-0-5-5–.html

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: