lokatie Ark wordt vrijdag bekend gemaakt

Royal_Arch_Room_Ark_replica_3

[aanvulling: De patriarch besloot de dag erop om het ‘toch maar niet’ bekend te maken. Jammer..]

De patriarch van de Ethiopische orthodoxe Kerk, Abune Pauolos, heeft in een interview met de nieuwsdienst ADNKronos verklaard dat er aanstaande vrijdag een persconferentie zal worden gehouden, waarin zal worden aangekondigd dat de lokatie van de al duizenden jaren verdwenen Ark van het Verbond, waarin Mozes de Stenen Tafelen met de Tien Geboden bewaarde, aan de wereld bekend zal worden gemaakt.

‘Het is tijd geworden de waarheid aan de wereld bekend te maken,’ aldus Pauolos, die het al lang bestaande vermoeden van velen bevestigde, dat de Ark van het Verbond al eeuwen in Ethiopië verborgen wordt gehouden. Pauolos is volgens eigen zeggen één van de zeer weinige mensen die de werkelijk Ark hebben mogen aanschouwen. Deze echte Ark zou in een Ethiopische kerk worden bewaakt. Om deze lokatie geheim te houden, zou er een replica van de Ark in iedere Ethiopische kerk zijn geplaatst.

Volgens de meest gangbare theorie is de Ark vernietigd bij de verwoesting van de eerste tempel. Anderen menen dat kort van tevoren de Ark in een geheime ruimte onder de tempelberg of ergens in de buurt verborgen werd door de priesters.

Volgens de Ethiopische traditie wordt de ark van het verbond tot op de huidige dag in een kerk te Axum bewaard. De Abune Pauolosgouden ark waar Mozes volgens de traditie de tafelen der wet in bewaarde en die later in de tempel van Salomo werd geplaatst. De Ethiopiërs geloven rotsvast dat de ark van het verbond tot op de dag van vandaag in Axum wordt bewaard. Eenmaal per jaar, tijdens het Timkat festival, wordt de ark in processie door de priesters rondgedragen. Niemand krijgt daarbij echter de ark te zien.

Hoe zou de ark vanuit Jeruzalem in Ethiopië terecht zijn gekomen.” De Ethiopiërs hebben hier een mooie verklaring voor in de vorm van een oude legende. Volgens de Ethiopiërs maakte Scheba in vroeger tijd deel uit van het Ethiopische rijk. In de bijbel wordt verslag gedaan van het bezoek van de legendarische koningin van Scheba aan Salomo, de koning van de Israëlieten. Salomo was zo onder de indruk van haar verschijning dat hij aan al haar wensen tegemoet kwam.

Hij liet haar al zijn vertrekken liet zien inclusief zijn slaapvertrek. Toen de koningin van Scheba terugkeerde naar Ethiopië bleek zij zwanger te zijn en baarde negen maanden later een zoon die zij Menelik noemde. Twintig jaar later keerde Menelik terug naar Jeruzalem, hij leek als twee druppels water op Salomo. Evenals zijn moeder kreeg Menelik alles gedaan van zijn vader. Salomo liet hem de tempel zien en toonde hem zelfs het heilige der Ark_of_the_Covenant_church_in_Axum_Ethiopiaheilige: de plek waar de ark werd bewaard. Hiermee maakte Salomo een ernstige fout want toen Menelik terugkeerde naar Ethiopië, voerde hij heimelijk de gestolen ark met zich mee. Of het allemaal is gegaan zoals in de legende wordt verteld weten we niet, maar als de ark inderdaad op een gegeven moment in de geschiedenis in Ethiopië is terechtgekomen, is de belangrijkste vraag voor ons of de ark er nog steeds is?

Vrijdag weten we waarschijnlijk meer…

Zie ook: xandernieuws.punt.nl/ark

Eén reactie

  1. ik ben hier op dezen schat op zoek geweest voor een heele lange teid,, ik will hier meer van weten. dank u

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: