De Tigris en de Eufraat drogen op

horned-viperHet zuiden van Irak wordt overspoeld door een slangenplaag omdat de rivieren Tigris en Eufraat te droog staan. De slangen vallen mensen en vee aan. Veel bewoners hebben hun huis uit angst verlaten en slaan op de vlucht. Volgens artsen zijn al zes mensen om het leven gekomen en dertien anderen werden vergiftigd.

Natuurramp
De Tigris en de Eufraat zijn al duizenden jaren van groot belang voor het leven in Mesopotamië, wat letterlijk ‘tussen de rivieren’ betekent. De watervoorraad uit Turkije bereikt Irak niet meer door de aanleg van dammen en omdat het water gebruikt wordt voor irrigatie. De droogte in Irak zou een van de grootste natuurrampen kunnen worden.

Woestijn
Nu al is de woestijn zo ver opgerukt dat de hoofdstad Bagdad regelmatig met zandstormen te maken krijgt. De Amerikaanse aanval op Irak in 2003 zorgde er echter voor dat de buitenwereld het probleem negeerde. Vroeger maakte Irak gebruik van water dat achter de eigen dammen werd opgeslagen, maar dat reservoir is intussen uitgeput.

Bent u zich bewust hoe dichtbij wij bij de terugkeer van Jezus Christus zijn?eufraat1

Eerst, zal Rivier de Eufraat moeten opdrogen om de weg voor te bereiden voor de koningen uit het Oosten.
“De zesde engel goot zijn offerschaal leeg over de grote rivier de Eufraat. De rivier viel droog en maakte de weg vrij voor de koningen uit het oosten. Toen zag ik dat uit de bek van de draak (satan), uit de bek van het beest (antichrist) en uit de mond van de valse profeet (laatste paus?) drie onreine geesten tevoorschijn kwamen in de vorm van kikkers. Dat zijn demonische geesten die tekenen verrichten en eropuit gaan om alle koningen op aarde bijeen te brengen voor de strijd op de grote dag van de almachtige God. ‘Ik kom onverwacht als een dief!’ Gelukkig is wie wakker blijft en zijn kleren aanhoudt: hij hoeft niet naakt rond te lopen en zich voor iedereen te schamen. Ze brachten hen bijeen op de plaats die in het Hebreeuws Harmagedon heet.” (Openbaring 16:12-16)

bronnen:

  • Bijbel
  • The independent
  • endtimes.punt.nl
Advertenties

2 Reacties

  1. Zeer goede website! Ga zo door! Velen zullen nog gered worden van de afgrond waar deze wereld nu aan het vallen is!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: