Wat men niet in de kranten leest, neemt men niet waar

RiotzDGB-chef Michael Sommer (Deutscher Gewerkschaftsbund) heeft zijn waarschuwing voor zware sociale onlusten die hij op Duitsland ziet afkomen, nu herhaalt. En de gebeurtenissen van de afgelopen dagen geven hem gelijk.

Wat men niet in de kranten leest, neemt men niet waar. Wie in Duitsland bijvoorbeeld nu in zijn vriendenkring zou beweren dat Canada op dit moment het slachtoffer zou zijn van terreuraanslagen op olie- en gasleidingen, zou waarschijnlijk worden uitgelachen – de kranten berichten er immers niets over.

Het klopt echter – in Canada worden sinds enkele dagen steeds opnieuw belangrijke leidingen opgeblazen (http://www.upi.com/Top_News/2009/07/04/Canadian-gas-pipeline-hit-by-6th-bomb/UPI-77011246758206/). Maar omdat Duitse kwaliteitsjournalisten dat gewoon (nog) niet hebben meegekregen, is het iets dat we eerst gewoon niet willen geloven.

Duitsland

Niet anders is onze reactie op de aankondiging van binnenlandse onlusten in Duitsland. Velen lachen mensen zoals DGB-chef Sommer uit (http://www.bild.de/BILD/news/telegramm/news-ticker,rendertext=8886702.html) . Vanuit hun optiek is de wereld in orde zolang de privézenders op zoek zijn naar de ”Superstar” of naar een boerin voor een boer. Er is immers genoeg geld – per slot van rekening kan men immers altijd nog miljonair worden bij Günter Jauch.

Intussen komen de inslagen dichterbij. Op de een of andere manier nemen we de opkomende onlusten echter nog alsriots_paris ”normaal” voor kennisgeving aan. Wanneer in Zürich linkse autonomen vernielzuchtig door de binnenstad trekken en ramen inslaan of auto’s in brand steken – wie stoort dat op dit moment werkelijk? (http://www.orf.at/?href=http://www.orf.at/ticker/333419.html)

En wanneer in Hamburg linkse autonomen op oorlogssterkte vernielzuchtig door een stadswijk trekken (http://www.abendblatt.de/hamburg/article1083596/Schwere-Ausschreitungen-Autonomer-im-Schanzenviertel.html), politieagenten met Molotovcocktails aanvallen en auto’s in brand steken. Nemen we het überhaupt nog echt waar, wanneer meer dan 1500 politieagenten in een zomerweekend een stadswijk van Hamburg tegen onlusten moeten beschermen? (http://www.pnp.de/nachrichten/artikel.php?cid=29-24556345&Ressort=jour&BNR=0)

Beschouwt u dat werkelijk als “normaal”? Waarschijnlijk weet u niet wat er de laatste dagen nog meer aan onrustige gebeurtenissen in Duitsland heeft plaatsgevonden, omdat de media – net zoals in het geval van de Canadese aanslagen – er op dit moment niet over berichten. In Solingen waren er onlusten: ongeveer 150 medeburgers hebben in de Solinger Hasselstraße zware straatgevechten met elkaar geleverd. Nadat de politie versterking uit Remscheid, Wuppertal. Mettmann en Düsseldorf had gealarmeerd, waren er ongeveer 80 politieagenten in de Solinger Hasseldelle, een bolwerk van sociaal verval, actief. Ze namen zeven personen (18 tot 38 jaar) in voorlopige hechtenis. Tegen 23.00 uur was de situatie onder controle. Nu lopen er meerdere gerechtelijke vooronderzoeken vanwege mishandeling, verzet tegen politieambtenaren, poging tot het bevrijden van gevangenen en overtreding van de wapenwet. De meeste kranten hebben de geweldorgie in Solingen gewoon verzwegen (http://www.rp-online.de/public/article/solingen/722300/Gewaltorgie-in-der-Hasseldelle.html). Laten we naar Zuid-Duitsland gaan: ook in het gebied rondom Pforzheim heeft men geen respect meer voor de politie. Ook daar wordt het onrustiger (http://www.pz-news.de/Home/Nachrichten/Muehlacker/20-schlagkraeftige-Migranten-fordern-Beamte-_arid,123935_puid,1_pageid,87.html).

Riots_footballZelfs de Verenigde Staten geven intussen reiswaarschuwingen voor Duitse steden uit – wij vinden dat grappig en vragen niet naar de redenen van deze waarschuwingen: omdat een Turkse medeburger in de discotheek ”Peaches” in Garmisch-Partenkirchen ermee gedreigd had om samen met zijn landgenoten ”Amis in elkaar te slaan”, heeft het Amerikaanse consulaat in München een reiswaarschuwing aan Amerikaanse staatsburgers voor Garmisch-Partenkirchen uitgegeven (http://dmm.travel/news/artikel/lesen/2009/07/reisewarnung-fuer-garmisch-partenkirchen-23150/). Amerikanen zouden daar in ieder geval publieke plaatsen, restaurants, bars en discotheken moeten mijden, omdat de stad een onrustgebied zou zijn. Duitse instanties zijn geschokt. De Amerikanen nemen de aankondiging van geweld serieus – wij echter lachen om de aankondiging van geweld.

Dat zijn allemaal voorbodes van een ontwikkeling die waarschijnlijk sneller erger dan beter zal worden: massale werkloosheid, verpaupering van delen van de bevolking en een steeds ruwer sociaal klimaat in Duitsland verwacht ook de Keulse politieke wetenschapper Christoph Butterwegge als gevolg van de economische crisis (http://magazine.web.de/de/themen/finanzen/wirtschaft/8460902-Versinkt-Deutschland-im-Elend,cc=000005549900084609021gOKi6.html).
Nederland

In onze buurlanden heeft men nu al met de gevolgen te maken, voorbeeld Nederland: daar zijn groeiende problemen met onrustige jongeren, die alleen nog opvallen door vandalisme en aanvallen op voorbijgangers en lachen om de politie en de rechters. Ze trekken vernielzuchtig door ”hun” stadswijk en respecteren de staatsmacht in de vorm van de politie niet meer. In zulke steden zijn de Nederlanders bang om in hun woonwijk de straat op te gaan. Men heeft daarom nu in het hele land speciale ”hulpteams” gevormd voor het steeds groter wordende aantal Nederlandse brandhaarden

(http://www.telegraaf.nl/binnenland/4255045/__Hulpteams_tegen_overlast_jeugd__.html). Deze hulpteams, die ook politiek niet correct tegen onrustige immigranten uit Marokko en Turkije mogen optreden, kunnen per direct door alle gemeenten en steden worden ingeroepen. Zij zijn de volgende stap, nadat enkele steden – zoals Utrecht – zelfs in veel stadswijken intussen al een avondklok voor jongeren hebben ingesteld. Tegen de achtergrond van de in veel stadswijken tot het leven van alledag behorende geweld en onrust willen de christendemocraten van Nederland jongeren, die ze heel openlijk ”straatterroristen” noemen, nu 6 maanden in een jeugdinrichting met gedragstherapie plaatsen  (http://www.volkskrant.nl/binnenland/article1249394.ece/CDA_wil_therapie_voor_allochtone_wijkbendes).
Denemarken

In Denemarken heeft de islamitische groepering Hizb-ut Tahrir zojuist op haar website aangekondigd om met behulp van de talrijke door haar gecontroleerde jeugdbendes het hele land met zware onlusten te bedekken als de regering niet zou buigen voor alle eisen van islamitische groeperingen (http://www.hizb-ut-tahrir.dk/pdffiles/0509_bandekonflikten.pdf).

Riots_divers

Frankrijk

In Frankrijk is de situatie net zo: het Franse dagblad Le Monde heeft voor de aankomende maanden gewaarschuwd voor aanhoudende en niet meer te controleren onlusten van jonge immigranten in de voorsteden van Parijs (http://www.lemonde.fr/societe/article/2009/06/16/villiers-le-bel-au-bord-de-l-implosion_1207503_3224.html), bijvoorbeeld in Villiers-le-Bel, waar ook al in 2007 zware immigrantenonlusten waren uitgebroken. De spanningen tussen Franse politieagenten en gewelddadige immigrantenjongeren dreigen daar te exploderen. Er zouden daar van de kant van de jonge immigranten geen remmingen en geen waarden meer bestaan – er zou een absoluut wetteloze toestand heersen.

De tijden worden in ieder geval heel duidelijk onrustiger. En wanneer de economische crisis ook in Duitsland de komende maanden erger wordt, en alle signalen lijken dit aan te geven, het aantal werklozen recordhoogtes bereikt en het te verdelen geld constant minder wordt, dan zullen de armen en de rijken tegenover elkaar staan. Linksen en rechtsen, autochtonen en allochtonen, gelovigen en niet-gelovigen. Dan zullen ze datgene doen wat overal in de historie is gebeurd wanneer drie factoren in een land tegelijkertijd met een opgekropte woede op elkaar botsten: economische achteruitgang, etnische spanningen, verval van de autoriteit van de staat en van de maatschappelijke waarden. Dan is in de geschiedenis de opgekropte woede altijd tot ontlading gekomen. Altijd.

LINK: http://info.kopp-verlag.de/news/unruhige-zeiten-die-einschlaege-kommen-naeher.html

Bron: http://www.info-kopp-verlag.de

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

Advertenties

Eén reactie

 1. Een prachtige kop bij dit artikel, ik zeg ook altijd zoiets.
  Mijn bewering:
  “Een mens is maar zo wijs als de informatie die tot hem komt”
  Sommige mensen steken voor dit soort zaken hun kop in het zand en de meeste zijn gewoon slecht geinformeerd omdat ze alleen hun krantje lezen en misschien tijdens het werk een keer Nu.nl checken.
  Helaas, dan heb je dus maar weinig info.
  Sites als deze helpen je om beter geinformeerd te blijven.
  Ga zo door Teapacks!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: