Waarschuwing David Wilkerson

Onderstaand bericht van David Wilkerson heeft hij vorig jaar maart op zijn eigen weblog geplaatst. Hij wist toen nog niet wanneer dit precies zou gaan plaatsvinden. Wel dat dit snel stond te gebeuren. We zijn nu bijna een jaar verder. Wilkerson heeft zichzelf als profeet in de afgelopen jaren meer dan bewezen. Ook heeft hij in zijn gedrag laten zien een oprecht man Gods te zijn. Doe er mee wat je wilt..

“Ik word er door de Heilige Geest toe gedrongen een dringende boodschap uit te zenden”, schrijft hij. “Een ramp die de hele aarde zal schudden, staat op het punt zich te volktrekken. Het zal zo beangstigend zijn dat we allemaal zullen staan boven van angst, zelfs de meest godvruchtige mensen onder ons!”

Wilkerson: “Ik waarschuw nu al tien jaar voor duizenden branden die door New York zullen razen. Het zal heel New York treffen, inclusief delen van New Jersey en Connceticut. Grote steden in heel Amerika zullen getroffen worden door oproer en door branden. Zoals we een aantal jaren geleden zagen in Watts, Los Angeles. Er zullen opstanden uitbreken en steden in de hele wereld zullen in brand staan. Er zullen plunderingen zijn, zelfs op Times Square in New York. Wat we nu ervaren is geen recessie, zelfs geen depressie. We hebben nu te maken met God’s wraak.”

Hij wijst op Psalm 11. In vers 3 daarvan staat: ‘Wanneer de grondslagen zijn vernield, wat kan dan de rechtvaardige doen?’ Wilkerson: “God oordeelt de zonden van Amerika en van de naties. Hij vernietigt de wereldse grondslagen. De profeet Jeremia sprak tot een goddeloos Israël. ‘Nu dan, zeg toch tot de mannen van Juda en de inwoners van Jeruzalem: Zo zegt de Here: zie, Ik bereid rampspoed over u en beraam tegen u een plan; bekeert u toch een ieder van zijn boze weg en betert uw handel en wandel. Doch zij zeggen: Het baat niet, want wij zullen onze eigen gedachten volgen en een ieder naar de verstoktheid van zijn boos hart handelen’ (Jeremia 18:11,12). In Palm 1:6 waarschuwt David: ‘Hij regent op de goddelozen vurige kolen en zwavel, schroeiende wind is het deel van hun beker’. Waarom? David antwoordt: ‘De HERE is rechtvaardig’. Dit is een rechtvaardig oordeel, zoals in de oordelen over Sodom en over Noachs generatie.”

Wilkerson stelt vervolgens de vraag ‘Wat zullen wij, rechtvaardigen, doen? Hoe gaat het met Gods volk?’ en geeft zelf het antwoord: “Ten eerste geef ik een praktisch woord door dat ik voor mijn eigen situatie ontving. Als het mogelijk is, leg dan een voorraad van niet-bederfelijk voedsel en andere essentiële dingen aan, voor een periode van dertig dagen. In steden zullen de supermarkten binnen het uur leeg zijn als de ramp zich voltrekt.”

Maar hij gaat ook in op de vraag hoe onze geestelijke houding moet zijn. Daarvoor staan, zegt hij, twee opties open. Waarvoor hij zich andermaal wendt tot Psalm 11. Wilkerson: “Of we ‘vliegen weg naar de bergen’. Of, zoals David zegt, ‘De HEER in zijn heilig paleis, de HEER op zijn troon in de hemel, met aandacht beziet hij en fronsend keurt hij de mensen op aarde’ (vers 4). ‘Schuilen doe ik bij de HEER’ (vers 1). Ik zal zeggen: Geen noodzaak om te vluchten, geen noodzaak om je te verbergen. Dit is Gods rechtvaardig werk. Ik zal mijn oog richten op de Heer, op Zijn troon, terwijl Zijn ogen vol tedere en liefhebbende vriendelijkheid waken over elke stap die ik doe, in het vertrouwen dat Hij Zijn volk zal bevrijden, zelfs door overstromingen, branden, calamiteiten, beproevingen, rechtszaken en dergelijke.”

In zijn vandaag uitgegeven waarschuwing begint Wilkerson te zeggen “dat een ramp op het punt staat zich te voltrekken”, maar hij zegt dat hij niet precies weet wanneer die ramp plaats vindt. “Ik weet niet wanneer deze dingen zullen geschieden, maar ik geloof dat het niet ver weg meer is. Ik heb mijn ziel ontlast voor jullie. Doe met deze boodschap zoals jullie verkiezen.”

Advertenties

2 Reacties

  1. Hartelijk dank. We nemen het mee.

  2. wat een debiel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: