Kosovo zet Servische minister het land uit

PRISTINA –  De afvallige Servische provincie Kosovo heeft woensdag de Servische minister voor Kosovo, Goran Bogdanovic, het land uitgezet. Dit heeft de politie in Pristina laten weten.

Goran Bogdanovic, de minister voor Kosovo in de regering in Belgrado, moest onder politiebegeleiding de vroegere Servische provincie verlaten. Bogdanovic wilde Strpce in het zuiden van Kosovo bezoeken, waar een Servische meerderheid woont. De autoriteiten van het de facto onafhankelijke Kosovo willen dat Servische ministers van tevoren om toestemming vragen voordat zij de provincie bezoeken. De regering in Belgrado daarentegen boycot de autoriteiten in Pristina.

Het door Albanezen (waar komen die ook alweer vandaan, oh ja Albanië) gedomineerde parlement van Kosovo riep in 2008 eenzijdig de onafhankelijkheid uit. De meeste Kosovaarse Albanezen zijn moslim.

Servische kerk verwoest door Albanese moslims

Belgrado erkent die illegale stap niet en blijft Kosovo als zijn provincie beschouwen. Op dit moment hebben 64 landen, waaronder (natuurlijk) Nederland en de VS, Kosovo erkend. Een meerderheid van 129 landen, waaronder Servië en Rusland, deed dat niet. Het illegale Gerechtshof in Den Haag beraadslaagt momenteel over de kwestie. De voormalige Servische premier Vojislav Koštunica  noemde het onafhankelijke Kosovo een “onechte” staat, opgericht in overtreding van internationale wetten. Servië weigert verdere samenwerking met Kosovo en wil zijn relaties met landen, die de onafhankelijkheid van Kosovo erkennen, opnieuw beoordelen.

Rusland riep op 17 februari 2008 de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties in spoedberaad bijeen om de nieuwe situatie te bespreken. Rusland eiste maatregelen van de VN-missie UNMIK en van de NAVO-troepen om de onafhankelijkheid ongedaan te maken.

Mensen smokkel

In Kosovo is mensensmokkel een groot probleem. Het is naast andere Balkanlanden een ‘doorvoerhaven’ voor de smokkel van meisjes en vrouwen naar West-Europa voor seksuele exploitatie of gedwongen werk. Ze worden ook in Kosovo gebruikt.

In 2004 concludeerde Amnesty International, dat de aanwezigheid van internationale vredeshandhavers dit probleem heeft verergerd. Troepen van de Verenigde Naties en de NAVO gebruiken gesmokkelde vrouwen en meisjes voor seks en zijn soms zélf bij de smokkel betrokken. Sommige meisjes zijn nog maar elf jaar. De meisjes en vrouwen komen uit Moldavië, Bulgarije en Oekraïne  en worden in Kosovo verhandeld en misbruikt.

UNMIK heeft verschillende maatregelen genomen om hier iets tegen te doen, waaronder het instellen van een hulplijn voor slachtoffers. De OVSE  concludeerde in 2006 en 2007, dat de autoriteiten in Kosovo nog steeds weinig ondernamen om de smokkel van mensen te bestrijden. Slachtoffers kregen onvoldoende bescherming, werden vervolgd of bedreigd met vervolging. Mensensmokkelaars gingen vaak vrijuit

Bronnen:

www.hln.be

Wikipedia

Advertenties

Eén reactie

  1. Kosovo en Metohija, erkenning van de maffia staat op Servisch grondgebied.In Joegslavië werd genocide gepleegd en daarom moesten we ingrijpen. Toch? Of niet? De NAVO landen begonnen de oorlog omdat ze claimden dat hij verantwoordelijk was voor de verdwijning en de vermeende moord op 500.000 Albanezen. Dit bleek een flagrante leugen. Sindsdien heeft de NAVO in een verslag toegegeven dat het aantal doden niet meer dan 2.100 bedroeg, die in overgrote meerderheid omkwamen tijdens de strijdhandelingen of onze bombardementen.Albanië en Kosovo zijn ook belangrijke heroïne doorvoer routes naar Europa. Kosovo is genoemd als een belangrijk punt voor de overdracht van heroïne uit Turkije en Afghanistan naar West-Europa. Die middelen vloeien naar verluidt onder het toeziend oog van de regering Thaci. De VS en haar schoothondjes willen de volledige controle over de oliegebieden en de transportlinie. In een overzicht van Transparency International staat Kosovo als vierde op de lijst van de meest corrupte landen.Multi-etnisch Kosovo betekent prikkeldraad.Er is in Kosovo alles omgedraaid, er is een nieuwe tijdperk van fascisme aan de gaang, met alle elementen. Er zijn niet alleen nieuwe monumenten ter nagedachtenis van Balisten (albanese fascisten) maar ook er is genocid…Serviërs zitten jaren opgesloten in een getto in Kosovo en hun bezittingen onrechtmatig afgepakt worden door hun voormalige landgenoten Albanesen,omringd door een uiterst vijandige Albanese meerderheid, maffia, criminelen, islamitische terroristen.Of is men al de Albanese gewelddadigheden van maart 2004 vergeten?Toen werden in Kosovo, onder het oog van de internationale troepen, 150 orthodoxe heiligdommen verwoest zijn, terwijl er meer dan vierhonderd moskeeën zijn bijgebouwd, veelal met geld van de Wahabieten uit Saoedi-Arabië.In Kosovo zijn sinds 1974 door moslims 400.000 orthodoxe Serven verjaagd.Nu Serviërs in getto kregen iedere dag telefoontjes met het dringende verzoek hun woning te verkopen voor bodemprijzen.Nergens in Europa, georganiseerde misdaad en de autoriteiten zijn niet aangesloten zoals in Kosovo. Servisch-Kosovo is een schoolvoorbeeld van demografische jihad.Het doel was bereikt: de hegemonie van moslims in Kosovo.…Hetzelfde staat ons ook hier in West Europa te wachten.Kosovo is en blijft een Servische provincie ! Serviërs vergeten niets. Vroeg of laat nemen ze de wapens op en vechten ze hierom.Nu is het nog te vroeg. MILOSEVIC ,KARADZIC,MLADIC zijn de beschermers van Christelijk Europa.Waar was Bin Laden in de jaren ‘93 tot ‘99,juist ja in Bosnie en Kosovo,en tegen wie vocht hij,juist ja tegen de door de Westen veroordelde SERVISCHE HELDEN.Wakker worden morgen kan de hele Europa Kosovo worden…
    http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=8055

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: