Veel steun voor Geert Wilders

Politie, journalisten en sympathisanten van Geert Wilders hebben zich verzameld bij de rechtbank Amsterdam waar woensdag de strafzaak tegen de PVV-leider begint. Honderden Wilders-sympathisanten  betogen voor de vrijheid van meningsuiting.

De sympathisanten dragen borden en spandoeken met teksten als ‘freedom of speech’, ‘steun Geert’, ‘onze vrijheid ritueel geslacht’ en ‘kritiek op een ideologie is geen haatzaaien’.

Wilders is even voor half negen waarschijnlijk aangekomen bij de rechtbank in Amsterdam. Op dat tijdstip arriveerden drie snelle auto’s met zwaailicht en sirene. Wilders zelf was niet te zien.

De veiligheidsmaatregelen binnen en buiten de rechtbank zijn streng. De rechtszaal werd voorafgaand aan de behandeling van de zaak onderzocht met speurhonden. In de rechtszaal is een videoruimte ingericht met ruimte voor zo’n honderd mensen die de zaak willen volgen.

Om negen uur begint de zaak tegen Wilders. De PVV-leider wordt ervan beschuldigd dat hij met uitspraken in diverse media en met zijn anti-Koranfilm Fitna moslims heeft beledigd en gediscrimineerd en dat hij haat heeft gezaaid. De politicus is zich van geen kwaad bewust. „Ik heb niets fout gedaan.” Volgens Wilders moet de waarheid over de islam gezegd kunnen worden, ook al is die pijnlijk en onwelgevallig voor bepaalde mensen.

Bron: Telegraaf

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: