Eisen Obama kosten Israel levens

Het lijkt erop dat Obama bezig is Israël verder te isoleren en de Joodse staat te hebben uitgekozen als de grote zondebok in het conflict met de Palestijnen. Kort na zijn aanstelling noemde hij Israël al een destabiliserende factor in het Midden-Oosten.

Een uitgelekt rapport van de Israëlische inlichtingendiensten bevestigt, dat Obama Israël niet alleen als ‘irrelevant’ beschouwd, maar zelfs als een obstakel ziet. Hij heeft Israël laten weten de bouw van nederzettingen in ‘Palestina’ onaanvaardbaar te vinden omdat dit een duurzame vrede in de weg staat. Hij  zei Israël te zullen dwingen alle bouwactiviteiten stop te zetten.

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu verklaarde  op 12 januari dat Israël het oostelijk deel van Jeruzalem nooit zal afstaan aan de Palestijnen, noch dat het zal terugkeren naar de grenzen van vóór de juni oorlog van 1967.  Ook wil Obama de soevereiniteit van de Tempelberg aan de moslims overdragen en de stationering van een internationale troepenmacht in Samaria en Judea, iets waar Israël ook op tegen is. Verzoening met de islamitische wereld, waaronder terreurstaten als Iran en Syrië, alsook terreurgroepen die Israëls vernietiging nastreven, acht hij van groter belang dan de relatie met Israël.

Rabbijn vermoord
Onlangs dwong hij Israël om een reeks controleposten te verwijderen wat onmiddellijk resulteerde in een paar terroristische aanslagen. Zo werd rabbijn Meir Avshalom Chai, de 45 jarige vader van 7 kinderen door drie leden van de Al-Aqsa Martelaren Brigade -onderdeel van de door de Palestijnse leider Mahmoud Abbas gerunde Fatah beweging-  in de buurt van Sichem klem gereden en met kogels doorzeeft. De drie terroristen waren lid van de door de Amerikaan Keith Dayton getrainde ‘veiligheidstroepen’.

Deze troepen moeten in Sichem de orde handhaven  en de terreurinfrastructuur ontmantelen maar daar komt niets van terecht. Obama noemde Sichem onlangs nog een oase van rust sinds Dayton’s troepen daar de dienst uitmaken. Het Israëlische leger bestormde het huis in Sichem waarbij de terroristen in een vuurgevecht werden gedood.  Het Amerikaanse vredeswonderkind eiste ogenblikkelijk opheldering van Israël over deze actie en  toonde geen enkel medeleven met de familie van de vermoorde rabbijn. De Palestijnse minister Salam Fayyad bezocht de families van de gedode terroristen en noemde hen helden en “heilige martelaars”.

Bronnen:

Franklin ter Horst

Haaretz

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: