Vrouwen boven de 30 moeten tevreden zijn met minder

Vrouwen die er niet in geslaagd zijn om voor hun dertigste hun grote liefde tegen te komen, zouden tevreden moeten zijn met een man die niet helemaal de ware is, maar die ’goed genoeg is’.

Dit zegt de Amerikaanse schrijfster Lori Gottlieb. Zij vindt dat oudere, alleenstaande vrouwen zichzelf vaak de kans op geluk in de liefde ontzeggen, omdat ze de hoge eisen aan een nieuwe liefde niet naar beneden willen stellen. Volgens haar worden vrouwen voor de gek gehouden door romantische films die altijd een goed einde hebben, televisieprogramma’s en boeken waarin het altijd draait om het ’vinden van de ware’. ”Vrouwen zouden meer realistisch moeten zijn en begrijpen dat een huwelijk niet een en al passie is, maar dat het samen hard werken is om een klein en vaak saai bedrijfje draaiende te houden.”

Gottlieb gelooft dat vrouwen die blijven zoeken naar de ware uiteindelijk eenzaam en alleen blijven omdat ze geen oog hebben voor andere goede levenspartners.

Gottlieb zelf is een veertigjarige alleenstaande moeder die vanuit haar eigen ervaringen schrijft. Achteraf gezien was ze liever voor een man gegaan die goed genoeg was in plaats van de ware.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: