Islamitische hoofddoeken op publiekstribune zijn een provocatie

Tijdens de plenaire zitting van het Vlaams Parlement kwam het tot een incident toen Vlaams parlementslid Filip Dewinter eiste dat een moslima getooid met een hoofddoek haar hoofddoek uitdeed of de publieke tribune zou verlaten.

Dewinter beschouwt de aanwezigheid van een gesluierde moslima in de publiekstribune van het Vlaams parlement als onaanvaardbaar. “De islamitische hoofddoek is de vlag van de radicale islam en staat symbool voor de discriminatie van de vrouw”, zegt Filip Dewinter.

Het geldende verbod van de islamitische hoofddoek in het gemeenschapsonderwijs moet van kracht zijn in alle overheidsgebouwen en moet dus zeker gelden op de publiekstribune van het Vlaams Parlement. Dewinter wijst er overigens op dat volgens het reglement van het Vlaams Parlement (artikel 100) het op de publiekstribune “verboden is enig teken van goed- of afkeuring te geven”. Het handhaven van de neutraliteit op de publieke tribune van het Vlaams Parlement betekent dat hoofddoeken niet mogen en kunnen getolereerd worden. Filip Dewinter betreurt dat parlementsvoorzitter Jan Peumans liet weten dat hij zich “niet stoorde aan de vrouw met hoofddoek”.

Filip Dewinter: “Islamitische hoofddoeken op publiekstribune van het Vlaams Parlement zijn een provocatie en moeten niet worden getolereerd.

Bekijk hier de beelden van de tussenkomst in het Vlaamse Parlement

Bron: www.filipdewinter.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: