8 van de 10 landen met meeste Christenvervolging zijn Islamitisch

EU gaat zich inzetten voor vervolgde Christenen in Moslimwereld

De Pakistaanse Christen Arshed Masih weigerde zich te bekeren tot de Islam, waarna hij in brand werd gestoken. Zijn kinderen van 7 en 12 moesten daarbij toekijken, ook hoe hun moeder door Moslim politieagenten werd verkracht. (Bron: Islamitische Wreedheden)

De Europese Unie gaat een werkgroep oprichten die zich zal gaan inzetten voor de Christelijke minderheden die in landen wonen waar zij vanwege hun geloof worden vervolgd. 8 van de 10 landen waar Christenen blootstaan aan de ergste vervolgingen zijn Islamitisch.

De werkgroep is een intiatief van de Italiaanse minister van Buitenlandse Zaken Franco Frattini. In eerste instantie zal het ambassadepersoneel van EU landen in het buitenland een handleiding worden gegeven waarin staat, hoe zij in het desbetreffende land het beste kunnen opkomen voor de rechten van Christenen.

‘Christenen hebben tot nu toe geen enkele politieke groep gehad die bij de overheden in hun landen sterk voor hun belangen opkwam,’ aldus Frattini in een interview met de Italiaanse krant Avvenir. Het is de bedoeling dat de werkgroep ook daadwerkelijk actie zal ondernemen om vervolgde Christenen te beschermen.
‘Dit is de eerste groep die officieel de rechten van Christenen zal gaan verdedigen,’ legde Jonathan Racho, EU-analist van International Christian Concern, uit. ‘De moslims hebben hun Organization of the Islamic Conference, die slechts een fractie kleiner is dan de hele VN.’

Lees verder…


Advertenties

Eén reactie

  1. […] 8 van de 10 landen met meeste Christenvervolging zijn… van christenvervolging « WordPress.com Tag Feed […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: