Gretta hanteert “antisemitische clichés”

Bij het CDA, de CU en de SGP heerst woede over recente uitspraken van Gretta Duisenberg in De Pers ,,Zionistische joden domineren, met orthodoxe christenen, de regering. Met orthodoxe christenen bedoel ik zeker de ChristenUnie en leden van het CDA.” De minister van Buitenlandse Zaken noemt de uitspraken ‘verwerpelijk’.

In een gesprek met dagblad De Pers zei Duisenberg: ,,Zionistische joden domineren, met orthodoxe christenen, de regering. Met orthodoxe christenen bedoel ik zeker de ChristenUnie en leden van het CDA.” De zionistische joden zitten volgens Duisenberg ,,in alle geledingen van de politieke partijen”. ,,Zeker in het CDA, maar ook in de PvdA. Daar zorgen zij dat de regering Israël de hand boven het hoofd houdt.”

Met haar uitlatingen heeft Gretta Duisenberg zich de woede van CDA, ChristenUnie en SGP op de hals gehaald. De Kamerfracties vinden dat Duisenberg ‘antisemitische clichés’ hanteert.
In antwoord op de Kamervragen van de drie fracties zegt het kabinet bij monde van de minister van Buitenlandse Zaken de uitspraken van Gretta Duisenberg over zionistische joden die de Nederlandse regering zouden domineren, ‘verwerpelijk’ te vinden.

Volgens Verhagen is ,,noch Israël, noch de Palestijnse Autoriteit, noch het vredesproces gediend met beschuldigingen, antisemitisme of discriminerende uitspraken.” Waarmee de minister de uitlatingen al wel impliciet als zodanig heeft gekwalificeerd.

Op een vraag van de partijen of Duisenbergs pro-Palestijnse organisatie Stop de Bezetting nog steeds – via Oxfam Novib en Cordaid – overheidssubsidie krijgt, is het antwoord dat “Stop de Bezetting” in 2007 1-malig € 2.500 heeft gekregen, van particuliere donaties aan OxfamNovib en Cordaid. De partijen vinden dat Duisenberg geen enkele vorm van overheidssubsidie verdient.

Ook in januari verklaarde Gretta Duisenberg in een vraaggesprek met Islamonline.net: “whenever you have something against the Jewish people in Holland, they call you an anti-Semite”. Antisemitisme-watchdogs van het CIDI noemen de uitlatingen ‘antisemitisch’, verwijzend naar de verzinsels van de Protocollen van de Wijzen van Zion dat Joden de wereld zouden domineren.

Ook zei Gretta tegen Islamonline: “All of the Zionist leaders are warcriminals.”

Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: