Hollandse Hamasleider

De “Nederlander” Amin Abou Rashed (43), die door Israëlische commando’s is gearresteerd aan boord van de ‘Vrijheidsvloot’ voor de kust van Gaza, is volgens inlichtingendiensten een kopstuk van terreurorganisatie Hamas.

Gisteravond laat maakte Israël bekend dat alle opgepakte zeshonderd buitenlandse actievoerders binnen twee dagen zullen worden vrijgelaten. Onder hen zijn twee Nederlanders: Rashed en Anne de Jong (29).

De van oorsprong Palestijnse Rashed heeft een Nederlands paspoort en opereert vanuit Rotterdam.

In zijn strijd tegen Israël verloor de Nederlandse activist eerder een arm. De Nederlander wordt aangewezen als een van de organisatoren achter de ‘vredesvloot’ door de officiële website van de Moslimbroederschap, een beweging die strijdt voor islamdominantie.

“Rashed is de leider van de Hamas in Nederland”, zegt een inlichtingenbron. “Hij komt onder een alias, namelijk Amin Abou Ibrahim, voor in meerdere inlichtingenrapporten. Hij werkte voor de beruchte Nederlandse stichting al-Aksa, die werd verdacht van fondsenwerving voor de terreurorganisatie Hamas. Hij is ook zeer actief in de Stichting Palestijns Platform voor Mensenrechten en Solidariteit (PPMS)”, aldus de inlichtingenman.

Hamas heeft als financieringsbron wereldwijd islamitische ‘liefdadigheidsinstellingen’. De Nederlander Amin Abou Rashed wordt genoemd in relatie tot de Holy Land Foundation, een beruchte liefdadigheidsorganisatie die in Amerika werd opgerold voor het financieren van Hamas.

Bron

Zie ook: Radicale Islam organisator achter de flotilla actie

Verklaring Israëlische onderminister Ayalon
De Israëlische onderminister van Buitenlandse Zaken verklaarde tijdens een zojuist afgesloten persconferentie: ‘Ik wil u vanmorgen berichten dat de haat-en geweldsarmada die de terreurorganisatie Hamas steun wilde verlenen een vooropgezette en schandalige provocatie was. De organisatoren zijn goed bekend vanwege hun banden met de wereldwijde Jihad, Al-Qaeda en Hamas. Zij hebben een geschiedenis van wapensmokkel en dodelijke terreur. Aan boord van de schepen vonden we geladen wapens die bedoeld waren om ingezet te worden tegen onze manschappen.

”De organisatoren wilden geweld, hun methoden waren gewelddadig, en de resultaten waren helaas inderdaad gewelddadig. Israël betreurt het verlies van levens en heeft er alles aan gedaan dit te vermijden. We hebben de organisatoren en allen die hen via onder andere diplomatieke kanalen steunden herhaaldelijk opgeroepen om deze provocatie te stoppen. Deze zogenaamde humanitaire hulp had geen humanitair doel. Als dat wel het geval was geweest dan hadden ze ons aanbod om deze hulp via de gebruikelijke kanalen af te leveren aangenomen. We zorgen er voortdurend voor dat Gaza geen tekort aan humanitaire goederen heeft. We bevoorraden hen dagelijks.

”We hebben hen dus gevraagd de goederen via de gebruikelijke kanalen -de VN, het Rode Kruis, wijzelf- te sturen, maar zonder resultaat. Ze zeiden welliswaar dat het een humanitaire campagne was, maar ze herhaalden tevens diverse malen dat het hun doel was de blokkade van Gaza te doorbreken. Die blokkade is legaal en gerechtvaardigd vanwege de terreur die Hamas op de Gazastrook uitoefent. Het illegaal toelaten van deze schepen zou een smokkelcorridor voor wapens hebben geopend naar de terroristen op de Gazastrook, met als onvermijdelijk resultaat de dood van vele duizenden burgers en geweld in het hele gebied.

”Nadat onze herhaaldelijke oproepen niet werden beantwoord door de organisatoren hebben we hen verteld dat ze geen toestemming kregen om de blokkade te doorbreken. Volgens de maritieme wetten hebben we het recht dat te doen. Jammer genoeg reageerden de mensen en organisatoren op het schip deze ochtend niet op de oproepen van onze mariniers om hen op vreedzame wijze te volgen en deze gebeurtenis vreedzaam af te sluiten.

”Geen enkel soeverein land zou dergelijk geweld tolereren tegen de burgerbevolking, tegen haar soevereiniteit, tegen de internationale wetgeving. Wij in Israël roepen alle relevante partijen en alle relevante landen op om samen te werken om de situatie te kalmeren.’ (Bron)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: