Taliban hangt 7-jarige

De Taliban hebben dinsdag een 7-jarig jongetje opgehangen. Dat melden regeringsmedewerkers uit Zuid-Afghanistan. De Islamitische rebellen beschuldigden het kind van spionage voor de Afghaanse regering en de internationale troepen.

De executie vond plaats in het dorp Sangin in de zuidelijke provincie Helmand, waar de Taliban sterk staan. Volgens CBS News werd het jongetje aan een boom opgehangen voor een publiek van ongeveer 150 mensen, nadat het ‘vonnis’ was voorgelezen. Het jongetje was de kleinzoon van een vooraanstaande burger van het dorp. Een bron dichtbij de Taliban vertelde CBS dat de executie waarschijnlijk gezien moet worden als de uitkomst van een persoonlijke vendetta.

De Afghaanse president Hamid Karzai kon het incident nog niet officieel bevestigen, maar noemde de ophanging “hartverscheurend en schokkend.” De Taliban staan bekend om hun gruwelijke intimidatiepogingen van de lokale bevolking. Het komt vaker voor dat ‘spionnen’ worden opgehangen, maar daar waren nooit eerder zulke jonge kinderen bij.

Bron

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: