Verbod op vuvuzela’s?

KAAPSTAD –  Het organisatiecomité van het WK voetbal in Zuid-Afrika wil misschien toch de vuvuzela’s verbieden in de stadions. „Als er redenen voor zijn, sluiten we dat niet uit”, zei voorzitter Danny Jordaan zondag tegen de Britse omroep BBC over de luidruchtige blaasinstrumenten.

„ We hebben geluisterd naar de klachten van tv-zenders en andere organisaties”, aldus Jordaan. „We evalueren de situatie continu.”

„ We hebben geprobeerd wat orde te scheppen door de supporters te vragen of ze niet op het instrument willen blazen tijdens de volksliederen of tijdens aankondigingen in het stadion. De kwestie ligt echter gevoelig”, zei de voorzitter, die zelf geen enorme fan is van de toeters. „ Ik hoor liever zang”, aldus Jordaan.

Tegenstanders van de vuvuzela hebben een website opgericht. Op www.antivuvuzela.org kunnen mensen een petitie tekenen om hun ongenoegen over de toeter, die bij het wereldkampioenschap voetbal te horen is, te uiten.

„Helaas is het niet mogelijk om een wedstrijd te bekijken zonder de geluiden van de vuvuzela”, stellen de initiatiefnemers. „Het lijkt alsof er duizenden bijen in je tv zitten.”

De handtekeningen worden verzameld en afgeleverd bij wereldvoetbalbond FIFA.

Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: