Verband tussen vitamine b en longkanker

Mensen met veel B-vitamines in hun bloed lopen mogelijk minder kans om longkanker te krijgen, zo blijkt uit een nieuwe studie gefinancierd door het wereldwijde World Cancer Research Fund netwerk; de moederorganisatie van het Wereld Kanker Onderzoek Fonds. Het onderzoek is uitgevoerd door wetenschappers van de International Agency for Research on Cancer en gepubliceerd in het Journal of the American Medical Association.

Uit het onderzoek komt naar voren dat mensen met een bovengemiddeld niveau aan vitamine B6 en methionine (een verwante voedingsstof) de helft minder kans hebben om longkanker te ontwikkelen. Mensen met een hoog niveau aan vitamine B6 en folaat (vitamine B11) en daarnaast een hoog niveau aan methionine hebben zelfs twee derde minder kans op longkanker.

Dr. Paul Brennan, onderzoeksleider van de studie, stelt: “De uitkomsten zijn veelbetekenend, omdat de risicoverlaging bij rokers, voormalig rokers en niet-rokers even groot is. Er is echter meer onderzoek nodig om te bevestigen dat B-vitamines de kans op longkanker daadwerkelijk verkleinen. Als verder onderzoek onze bevindingen bevestigt, zal de volgende stap bestaan uit het identificeren van de optimale hoeveelheden B-vitamines in voeding voor het verkleinen van de kans op kanker.”

Dr. Panagiota Mitrou, Science Programme Manager bij het World Cancer Research Fund: “Ik ben zeer verheugd met deze uitkomsten. Ze helpen ons de processen bij longkanker te begrijpen en zouden implicaties kunnen hebben voor preventie.

Bron

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: