Met je keppel op door Amsterdam?

Kun je met een keppel echt niet ongemoeid over straat lopen in Amsterdam? De Joodse Omroep in Nederland nam de proef op de som en stuurde een reportageteam met verborgen camera op willekeurige plaatsen door de stad. Rabbijn Van de Kamp is van oordeel dat de situatie in Amsterdam voor de scholieren stilaan onhoudbaar wordt […] Lees meer »

Advertenties

Eén reactie

 1. De Eeuwige Jood
  THEIRESIAS – 21 JUNI 2010

  Als nakomeling van een Holocaust overlever heb ik met belangstelling gekeken naar de korte documentaire “De 5 W’s,” waarin een orthodoxe rabbi en twee jonge joodse jongens (alleen herkenbaar als joods aan hun keppeltje) over straat liepen in Amsterdamse buurten die tegenwoordig hoofdzakelijk bewoond worden door islamitische allochtonen.

  Ik zeg ‘belangstelling’ maar ik bedoel eigenlijk ‘kokend bloed.’

  Er waren twee redenen voor de moordlust die ik voelde. De eerste was voor de hand liggend, tuig dat een fascistisch-totalitaire ideologie aanhangt en openlijk joden beschimpt en bedreigt, in een stad, in een land dat daar volledig onverschillig tegenover staat. In een land dat een schandelijk verleden heeft op dit gebied, en dit niet meer zou moeten tolereren.

  De tweede reden is de reactie van de rabbi.

  Volgens de rabbi ligt de kern van het probleem in de te grote nadruk op de vrijheid van meningsuiting in dit land (met als neveneffect te weinig bescherming voor religieuze minderheden. Het zou (dit is mijn interpretatie van zijn woorden) dus nodig zijn strenger op te treden tegen discriminatie.

  Nu is het voor mij duidelijk dat er aan de Nederlandse mentaliteit ten opzichte van de joden niets veranderd is sinds het einde van de tweede wereldoorlog, in ieder geval niet ten goede. Nederland zou nog steeds geen vinger uitsteken om een jood te redden.
  Maar het steekt in ieder geval ook geen vinger uit om ze het leven lastig te maken. Dat kan niet gezegd worden van de Marokkaanse jeugd in Nederland. Ondanks de vele aanspraken die zij zelf regelmatig maakt op slachtofferstatus bleek uit de documentaire dat het onmogelijk is als jood over straat te lopen in Amsterdamse wijken waar zich ook Marokkaanse jongeren bevinden zonder daarbij beledigd, beschimpt en bedreigd te worden.

  De Marokkanen zijn de bruinhemden. En de rabbi pleit ervoor ze meer bescherming te geven onder de wet. Orwell is door de werkelijkheid ingehaald.

  Nu begrijp ik ook wel dat de rabbi zichzelf en zijn geloofsgenoten in gedachten heeft wanneer hij pleit voor deze bescherming. Maar omdat we niet mogen discrimineren zullen alle maatregelen die hij in gedachten heeft ook gelden voor moslims. En dat zijn degenen die nu al overmatig gebruik maken van bestaande regels tegen discriminatie. Er is al nauwelijks kritiek mogelijk, als het aan de rabbi ligt komt iedereen die een op- of aanmerking heeft op de islam straks naast Geert Wilders te staan.

  Wat de rabbi kennelijk niet beseft is dat deze toestand alleen heeft kunnen ontstaan door de dadergroep vanaf dag een als slachtoffers te beschouwen, slachtoffers van achterstand (economisch, cultureel, academisch) en slachtoffers van discriminatie.
  Het verlenen van privileges aan belijders van een geloof leidt tot misstanden. De rabbi pleit voor het intensiveren van de methodiek die leidt tot het vervolgen van Geert Wilders (de enige man die zich aan de zijde van de rabbi schaart) en het beschermen van het tuig.

  Het tegenovergestelde van wat de rabbi voorstelt is nodig. Dit probleem IS niet aan te pakken tenzij men het bij de naam kan noemen. Het christendom en het judaisme vormen geen probleem in dit land, en zijn juist een factor geweest in de vorming van het hedendaagse Nederland.
  De islam is een totalitaire supremacistische en fascistische ideologie, die haaks staat op de liberaal-grondwettelijke democratie die Nederland (nog steeds) is. En als we dat niet meer kunnen zeggen, dan is er geen hoop dat we de strijd tegen die ideologie ooit kunnen winnen.

  Ik weet zeker dat rabbi Lody van de Kamp Geert Wilders verafschuwt. Het is de mentaliteit van de getto jood, die altijd de weg van de minste weerstand zoekt. Ik zou willen dat we eindelijk eens gaan leren van onze fouten, vooral als ze zo vreselijk kostbaar zijn. Maar tot nu toe zijn de joden zoals altijd de gebeten hond, en leggen we de nieuwe bruinhemdem geen strobreed in de weg.

  Reacties zijn welkom bij Theiresias007@gmail.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: