Brute overval op hoogbejaarde vrouw

In 2009 werden in totaal 2.898 overvallen gemeld, een stijging van 21 procent t.o.v. 2008. Bij 991 overvallen waren winkels en benzinestations het slachtoffer. In 841 gevallen ging het om woningovervallen; een stijging van 27 procent ten opzichte van 2008. (bron)

In de Telegraaf lezen we vandaag dat een 89-jarige vrouw zondagavond op brute wijze is overvallen in haar huis. De hoogbejaarde vrouw werd vastgebonden en bedreigd met een steekwapen door twee mannen, nadat zij haar woning in Leiden waren binnengedrongen. Ze doorzochten het huis en namen sieraden en geld mee. De vrouw lieten ze vastgebonden achter.

Pas de volgende ochtend werd de vrouw gevonden. Ze moest met hartklachten in het ziekenhuis worden opgenomen.

De politie is op zoek naar de daders. Het waren twee lichtgetinte mannen tussen de 17 en 20 jaar.

De maatregelen die onze overheid hier tegen neemt zijn vooral gericht op de maatschappij in z’n geheel. Ondanks alle camera’s en het uitbreiden van bevoegdheden voor de overheid en de politie blijft het percentage overvallen als maar stijgen. Het gevolg is dus slechts dat we weer een aantal stappen dichter bij een totaal gecontroleerde samenleving zijn gekomen, maar ondertussen worden onze ouderen nog steeds aan de lopende band overvallen. (lees bijvoorbeeld eens het artikel over het bij de meeste mensen totaal onbekende politie ‘big brother’ volg systeem Amazone)

Daarnaast is het zo dat naarmate de beveiliging in bepaalde sectoren verbetert, de problematiek verschuift naar sectoren die (nog) niet diezelfde mate van beveiliging hebben. Het zogenaamde waterbedeffect. Zo signaleert de Raad van Korpschefs een significante stijging van gewapende overvallen van waardetransporteurs. De raad ziet ook de druk op winkels en supermarkten toenemen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: