Dominee moet Bijbelse principes loslaten

Verschillende kranten hebben de afgelopen dagen gemeld dat de drie kinderen van de met naam en toenaam genoemde Amersfoortse predikant Gertjan Goldschmeding niet langer onder toezicht hoeven te staan van Bureau Jeugdzorg. Dat heeft het gerechtshof in Arnhem woensdag laten weten.

Wat was hier nu er eigenlijk aan de hand, vroegen wij ons af? Werden deze kinderen stelselmatig in elkaar gemept? Nee, het ging hier om de pedagogische tik als opvoedingsmethode. Medio februari plaatste de rechtbank in Utrecht de drie kinderen van Goldschmeding onder toezicht van Bureau Jeugdzorg, omdat de dominee van de ACC-Jouwkerk in Amersfoort de pedagogische tik als opvoedingsmethode predikte en zijn kinderen sloeg met een pollepelachtige stok of ander voorwerp.

Nu zijn deze Goldschmeding en zijn vrouw zodanig door deze twee instanties onder druk gezet dat ze hebben verklaard dat ze sinds het uitspreken van de ondertoezichtstelling afstand hebben genomen van het slaan als opvoedmethode. Daarop hebben Bureau Jeugdzorg en de Raad voor de Kinderbescherming volgens het hof aangegeven er niet aan te twijfelen dat de ouders deze methode inderdaad niet meer zullen toepassen.

Op de site van de ACC-Jouwkerk staat dat de dominee en zijn gezin de zaak ‘met dit goede nieuws’ willen afsluiten. „Zij gaan zich nu voorbereiden op een goede vakantietijd met het gezin, zonder de goedbedoelde bemoeienis van Bureau Jeugdzorg.”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: