Bunkerscholen in de maak

Tien metrohaltes buiten het centrum van Stockholm ligt Rinkeby  ook wel “klein Mogadishu” genoemd, een grauwe voorstad van de Zweedse hoofdstad. In deze overwegend Somalisch/islamitische immigranten wijk  vonden begin Juni twee nachten lang ernstige rellen plaats.

Zo’n 100 jongeren stichtten brand in de Rinkeby-Akademie, een onderwijsinstelling voor hoogbegaafden. Ze probeerden ook om een politiebureau en andere gebouwen in brand te steken. Diverse auto’s gingen in vlammen op.

Toen de brandweer arriveerde om de brand in de school te blussen, werden brandweermannen en politieagenten bekogeld met stenen en straattegels. De brandweer kon niets uitrichten en de school brandde volledig af. Ook politiewagens en een bus werden bekogeld met stenen.

De politie van Stockholm krijgt nu versterking door korpsen elders in het land. De Zweedse premier Fredrik Reinfeldt heeft zijn zorg over de gespannen situatie in Rinkeby uitgesproken.

Aangezien het in brand steken van scholen en andere gemeenschap gebouwen ondertussen een rage begint te worden onder Zweedse immigranten (lees daarvoor ook dit artikel) Heeft de de overheid daarvoor het volgende bedacht;

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: