Marokkaanse leden plegen coup bij Haagse voetbalclub

Zo, het feest gaat beginnen….nu gaat het nog om een voetbal vereniging…..blijf maar lekker slapen hoor Nederland..

In Elsevier vandaag het volgende alarmerende bericht:

Bij voetbalclub GSC Esdo in Den Haag hebben Marokkaanse leden een coup gepleegd door in groten getale naar de ledenvergadering te komen, en daar een bijna volledig Marokkaans bestuur te kiezen.

Oud-bestuurslid Jaap Kanters spreekt donderdag in De Telegraaf van een coup ‘op slinkse wijze’. ‘Het is allemaal van tevoren bekokstoofd,’ aldus Kanters, die vanwege de overname zelf ook moest opstappen.

Vier Mohameds

Als gevolg zijn nu alle vijf de bestuursleden van Marokkaanse komaf. Het bestuur bestaat sinds de overname uit een Umit, een Nordin, een Hassan, een Ali en een Mohamed. In de zeskoppige leiding van het eerste elftal zitten zelfs vier Mohameds.

Uit onvrede zijn inmiddels 52 autochtone spelers, vier complete elftallen, bij de vereniging vertrokken. Zij hebben zich volgens Kanters aangesloten bij de nieuwe vereniging WIK in het Zuiderpark.

Oud-leden hebben GSC Esdo met de komst van steeds meer Marokkaanse leden zien veranderen. Zo zijn de etiketten van de sterke drank en biertap afgeplakt en kunnen er in de kantine geen karbonaadjes meer worden besteld.

Vrouwen

‘Ook gedraagt men zich heel anders ten opzichte van de vrouwen die zich als vrijwilliger jarenlang hebben ingezet voor de club,’ zegt Kanters.

‘Zo zijn de vrouwen die het hele seizoen achter de bar hebben gestaan niet eens uitgenodigd voor het feest om de afsluiting van het seizoen te vieren. Dat terwijl deze dames zich al jaren het vuur uit de sloffen lopen.’

De secretaris van Esdo, Mohamed Talhoui, zegt niet te snappen waarom tientallen leden de vereniging de rug hebben toegekeerd. ‘Maar ze zullen zich waarschijnlijk niet meer prettig hebben gevoeld bij de club. Bij elke amateurclub is het normaal dat er mensen overstappen naar een andere voetbalvereniging.’

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: