Dwangsom van 15.000 euro voor tekst ‘Jezus Redt’

De gemeente Giessenlanden heeft terecht een dwangsom van 15.000 euro opgelegd aan een inwoner van Giessenburg die de tekst ,,Jezus Redt” in grote witte letters op het dak van zijn boerderij heeft staan. De gemeente wil die tekst weg hebben. Dat heeft de Raad van State woensdag bepaald.

Welstandsnormen
Het college van Giessenlanden vindt de tekst, die vanaf de openbare weg duidelijk te zien is, in strijd met de gemeentelijke welstandsnormen en sommeerde de man de letters weg te halen. De man vond dat een aantasting van zijn grondrechten en maakte er een zaak van.

Grondrechten
De raad erkent dat de grondrechten van de man worden beperkt, maar vindt dat in dit geval gerechtvaardigd. De dwangsom komt volgens de afdeling bestuursrechtspraak ,,tegemoet aan een dringende maatschappelijke behoefte en staat deze in een redelijke verhouding tot het nagestreefde doel”.

Tekst blijft staan
De persoon in kwestie, Joop van Ooijen, toonde zich woensdag niet onder de indruk van de uitspraak. ,,Het maakt mij niet uit. Ik laat de tekst staan en ik ga in hoger beroep.” Ook de dwangsom van 15.000 euro die Giessenlande hem oplegde, brengt hem vooralsnog niet op andere gedachten. ,,Dat wordt toch steeds weer uitgesteld.”

Zie ook Godsdienst politie?!

Bron

Eén reactie

  1. ja zo zie je maar hoe slecht de wereld is waarin wij leven.
    De billboards met half naakte vrouwen die van af de snelweg te zien zijn vinden ze niet erg, wat in feiten meer last veroorzaakt doordat heel veel (vooral mannen) mensen worden afgeleid. Maar een boodschap dat een mens kan laten denken over het feit dat jezus zijn oplossing is moet weg.
    slechte tijden zijn dit maar god staat joop bij dat hij dit kan doen. Dit zou niet gebeuren als god dit niet zou toestaan het is een beproeving voor joop god zij met hem.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: