Israëlische marine omsingelt Libisch provocatie schip

Een Libisch provocatiechip met anti Israel activisten heeft de kust van de Gazastrook niet. Het Libische schip, met hulpgoederen aan boord, heeft als doel de zeeblokkade voor de Gazastrook te doorbreken.

Een woordvoerder van het Israëlische leger heeft gemeld dat de boot momenteel 88 kilometer van de kust van Egypte is verwijderd en 128 kilometer van Gaza. ‘Wij observeren de situatie.’

Volgens Muammar Khaddafi, initiatiefnemer van de Libische actie, hebben Israëlische legerschepen de activistenboot Amalthea omsingeld. Amalthea heeft twaalf bemanningsleden, vijftien actievoerders en 2.000 ton aan ‘hulpgoederen’ aan boord.

Israël liet bij het vertrek van de boot direct weten dat het niet zal tolereren dat het schip Gaza bereikt. Israël en Egypte hebben de Gazastrook deels geblokkeerd om ervoor te zorgen dat de radicaal-islamitische Hamas niet aan wapens komt. Hamas heeft als doel Israël te vernietigen.

Oproep
Volgens de Israëlische krant Ha’aretz heeft de kapitein van het schip laten weten dat hij koers zet richting de Egyptische havenstad el-Arish. Daarmee lijken de activisten gehoor te geven aan de oproep van Israël.

De actie is opgezet naar aanleiding van de confrontatie tussen de IDF en een vloot met gewelddadige activisten/terroristen eind mei. Daarbij kwamen negen terroristen om het leven. Onderzoek wees uit dat Israël fouten heeft gemaakt bij de entering van de schepen, maar dat het gebruik van geweld gerechtvaardigd was.

Bron

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: