fluister camera’s

Op verschillende beveiligingscamera’s op openbare plekken in Amsterdam zit een afluistermicrofoon. De zogeheten afluistercamera’s kunnen gesprekken opvangen met als doel agressie onder publiek de kop in drukken voordat dit ontaardt in geweld.

Dat schrijft Het Parool zaterdag.

Het detectiesysteem staat op plaatsen met een hoog risico op incidenten, zoals op het Centraal Station, in winkelcentrum Buikslotermeerplein, bij bushaltes in Amsterdam-Noord en bij de Heineken Music Hall.

Agressie

Het systeem analyseert geluiden. Als er sprake is van agressie wordt een alarmsignaal afgegeven en worden beeldcamera’s ingeschakeld. Ook kunnen beveiligers of politie aan de hand van het geluid of beeld kijken of er moet worden ingegrepen.

Collegepartij GroenLinks vreest voor de gevolgen voor de privacy, schrijft de krant. De partij wil dat er in ieder geval bordjes komen om voorbijgangers attent te maken op het cameratoezicht en de geluidsregistratie.
Eerder werden in Groningen vijftien afluistercamera’s geplaatst, eveneens met het doel agressie te beteugelen, waarna verschillende andere steden en ook de NS belangstelling toonden.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: