Wilders en Verhagen lossen meningsverschil Islam op

De Telegraaf meldt dat PVV-leider Geert Wilders en CDA fractievoorzitter Maxime Verhagen het meningsverschil over de islam en de rechtsstaat zouden hebben opgelost. Ook over de bezuinigingen wordt volop gesproken. Bronnen rond de besprekingen hebben dat gemeld.

De fracties van VVD, PVV en CDA houden waarschijnlijk vrijdagmiddag fractieoverleg over de resultaten van de informele gesprekken die deze week zijn gevoerd over een rechts kabinet.

VVD-leider Mark Rutte, PVV-leider Geert Wilders en CDA-fractievoorzitter Maxime Verhagen zitten op dit moment voor de vierde dag op rij bijeen om informeel te praten over de kansen om samen een rechtse samenwerking aan te gaan. Die kansen zijn de afgelopen dagen duidelijk gestegen, zo melden bronnen rond de gesprekken.

Vraag is nog wel of gekozen wordt voor een normaal meerderheidskabinet met ministers van de drie partijen of een minderheidskabinet waarbij de PVV gedoogsteun zou verlenen aan een kabinet van VVD en CDA, maar wel het regeerakkoord mee zou ondertekenen.

Mochten de drie partijen vrijdag of uiterlijk zaterdag het groene licht geven, dan kan informateur Ruud Lubbers koningin Beatrix positief adviseren over een rechts kabinet. Het staatshoofd kan hem dan vragen de daadwerkelijke onderhandelingen tussen VVD, PVV en CDA te leiden of daarvoor een andere informateur benaderen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: