Aanslag Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad

Iran ontkent dat er woensdag is geprobeerd een aanslag te plegen op de Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad en zijn gevolg. Een explosief zou zijn ontploft toen de president op weg was naar een stadion in het West-Iraanse Hamadan. Volgens een woordvoerder van Ahmadinejad is er echter een voetzoeker afgegaan.

Een bron binnen het kantoor van de president heeft echter mediaberichten bevestigd, dat iemand een zelfgemaakt explosief gooide naar de president en zijn gevolg. De dader is aangehouden en Ahmadinejad is niet gewond geraakt, aldus de bron.

Explosief

Ahmadinejad zou een toespraak houden toen een persoon een explosief zou hebben gegooid naar de president en zijn entourage. Het explosief zou een auto met journalisten en presidentiële stafleden hebben geraakt. Een onbekend aantal mensen zou gewond zijn geraakt, aldus het Libanese televisiestation Future TV en het in Dubai gevestigde tv-station al-Arabiya.

Ahmadinejad was in Hamadan om een toespraak te houden in een stadion. De speech ging door en werd live uitgezonden op de Iraanse staatstelevisie.

Bron

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: