Dominees: Sluit geen deal met PVV

‘Als de heilige maanden voorbij zijn, dood dan de ongelovigen waar ge ze maar vinden kunt, grijp ze, breng ze in het nauw en lok ze overal in hinderlaag’. (koran soera 9)

Lachen toch met die dominees, de Bijbelse profeten deden uitspraken die zeer kwetsend waren voor de religieuze gevoelens van hun hoorders. Zo kwetsend dat zij ervoor in de gevangenis werden opgesloten. De profeet Elia bespot daarbij op de Karmel ook nog eens de god van zijn vijanden.

In gebieden waar de vroege kerk gebloeid heeft, zoals Klein-Azië en Noord-Afrika, overheerst nu de islam. Maar de Nederlands protestante geestelijken prediken tegen een kabinet met de PVV, omdat  “Wilders de vrijheid van godsdienst van moslims wil inperken en dat is onverenigbaar met onze grondrechten”, zo klinkt het.

“Het CDA moet zo snel mogelijk een partijcongres houden, om de samenwerking met Wilders nú al te stoppen”, zegt dominee en CDA-lid Hans Wachtmeester in De Pers. De predikant uit Hengelo is een actie gestart op internet en heeft ook het CDA-manifest tegen een kabinet met Wilders ondertekend. Maar Wachtmeester is niet de enige. Inmiddels hebben in totaal 800 CDA-leden hun steun uitgesproken voor de anti-PVV actie.

Hij is het die zijn boodschapper (Mohammed) heeft gezonden met leiding en de godsdienst der Waarheid (de Islam), opdat hij deze moge doen zegevieren over alle andere godsdiensten, al zijn de afgodendienaren er afkerig van. (koran soera 61:9)

Met name vanuit de Protestantse Kerk Nederland groeit de weerstand tegen een kabinet met de Partij voor de Vrijheid. Tweederde van de dominees vindt dat een christen niet op Wilders mag stemmen. “Wilders wil de vrijheid van godsdienst van moslims inperken. Dat is onverenigbaar met onze grondrechten”, aldus Wachtmeester.

Misschien is het een idee voor al deze dominees om de Bijbel er nog eens op na te lezen..

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: