Geen demonische Dungans bij supermarkt

Veel kinderen sparen de demonische Dungans die je krijgt in supermarkten van C1000. Ze zijn zich absoluut niet bewust van de gevaren die hier aankleven. Een winkel in Veenendaal geeft het goede voorbeeld en wil ze niet weggeven. Volgens de supermarktbaas en bezorgde ouders zijn de muntjes met afbeeldingen van demonische wezens slecht voor kinderen. Het hoort niet bij hun christelijk geloof, vinden ze.

Dungans zijn ronde schijfjes met afbeeldingen van magische wezens. Met de schijfjes, die iets weghebben van de in de jaren negentig immens populaire flippo’s kunnen kinderen ‘battles’ spelen.

Thema’s

De thema’s van de Dungans zijn water, aarde en vuur, waarmee wordt ingehaakt op de populaire televisieserie Avatar.

Klanten van andere C1000 filialen krijgen een Dungan bij elke tien euro aan boodschappen. Een stickerboek is te krijgen bij de aankoop van actieproducten. De promotieactie wordt ondersteund met een speciale Dungan-website.

In de televisiereclame van de Dungans veranderen kinderen in vechtende wezens. De supermarktbaas noemt het terecht ‘onverantwoord’. Hij zegt dat kinderen niet moeten spelen met de Dungans want er staat een slechte fantasie-wereld op.

De supermarkt in Veenendaal heeft nu een andere actie bedacht met Clicks, een soort bouwsteentjes. Sommige andere supermarkten geven de Dungans alleen nog weg als klanten er zelf om vragen.

In het jeugd journaal worden de mensen die bezwaar hebben tegen het uitdelen van deze demonische Dungans vervolgens heel vals neergezet als een stelletje fanatieke religieuze zeurpieten die met hun acties de arme kinderen hun pleziertje ontnemen. (bekijk hier de aflevering).

Voor meer info over de gevaren van de occulte zaken waaraan u kinderen worden blootgesteld en hoe u hen hiervoor kunt beschermen klik hier

<object width=”352″ height=”198″><param name=”movie” value=”http://s.nos.nl/swf/player.swf”></param><param name=”wmode” value=”transparent”></param><param name=”allowScriptAccess” value=”always”></param><param name=”allowfullscreen” value=”true”></param><param name=”flashvars” value=”skin=http://s.nos.nl/swf/skin/nos.swf&plugins=http://s.nos.nl/swf/plugins/nosstats,http://s.nos.nl/swf/plugins/nosembed&autostart=false&file=http://content.nos.nl/content/playlist/video/fragment/tcm-5-805188.xml&bufferlength=12&#8243; /><embed src=”http://s.nos.nl/swf/player.swf&#8221; type=”application/x-shockwave-flash” wmode=”transparent” width=”352″ height=”198″ allowfullscreen=”true” allowScriptAccess=”always” flashvars=”skin=http://s.nos.nl/swf/skin/nos.swf&plugins=http://s.nos.nl/swf/plugins/nosstats,http://s.nos.nl/swf/plugins/nosembed&autostart=false&file=http://content.nos.nl/content/playlist/video/fragment/tcm-5-805188.xml&bufferlength=12″></embed></object&gt;

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: