Anti-abortusbrief hulpbisschop ‘walgelijk’

“De mensen die ons zouden kunnen wassen, hebben we zelf om zeep geholpen.” – hulpbisschop Everard de Jong

Partijen in de Tweede Kamer hebben woensdag geschokt gereageerd op het feit dat er in Nederland per jaar 30.000 kinderen worden  vermoord.

Dat zou een logische reactie in een gezonde samenleving zijn zou je denken, maar nee, de zin in een artikel van de Telegraaf vandaag luidt als volgt: “Partijen in de Tweede Kamer hebben woensdag geschokt gereageerd op een anti-abortusbrief van hulpbisschop Everard de Jong van het bisdom Roermond. De hulpbisschop heeft een brief gestuurd aan parlementsleden waarin hij zich uitspreekt tegen abortus. Bij de brief zat een klein poppetje dat een foetus van tien weken moet voorstellen.

Geschokte reacties, niet op abortus zelf, maar op een klein poppetje
„Walgelijk” reageerde VVD-Tweede Kamerlid Jeanine Hennis. „Smakeloos en onfatsoenlijk”, vindt GroenLinks-Kamerlid Linda Voortman. „Je zal maar onvruchtbaar zijn of een miskraam hebben gehad.” PvdA-Kamerlid Jetta Klijnsma laat weten dat ze zich „natuurlijk niet” (??)  kan vinden in het standpunt van de hulpbisschop.

Tweede Kamerlid Esmé Wiegman van de ChristenUnie deelt wel de zorgen van de hulpbisschop over abortus. „Laten we niet verzanden in een discussie over woordkeus, maar ingaan op de terechte zorg van hulpbisschop De Jong over de beschermwaardigheid van het ongeboren leven.”

De hulpbisschop stelt in zijn brief dat op vrijwel alles bezuinigd moet worden. „Waarom niet op de bloedige post van de abortusklinieken”, vraagt hij zich af. Ook schrijft hij: „De komende jaren hebben we honderdduizenden handen aan het bed nodig. We hebben ze niet… De mensen die ons zouden kunnen wassen, hebben we zelf om zeep geholpen.”

Het recht van de vrouw om te kiezen voor abortus vergelijken met moord en de doodstraf vindt mevrouw Pia Dijkstra (D66-Kamerli) smakeloos”. Volgens deze mevrouw is „Een kind ongewenst geboren laten worden een heel slecht begin van een leven. ” De keuze daarover is wat haar betreft aan het individu en aan niemand anders.

De hulpbisschop stuurde de brief mede namens de Stichting Recht zonder Onderscheid, een zogeheten pro-life-stichting. Hulpbisschop de Jong is daar geestelijk adviseur. „Mevrouw Hennis moet maar eens in gesprek gaan met de hulpbisschop”, heeft de voorzitter van de stichting voorgesteld.

Hulp na abortus

Schreeuw om Leven – Abortus

30.000 plastic embryo’s tegen abortus

Bron

Eén reactie

  1. Ja Precies! Abortus IS walgelijk en onfatsoenlijk.
    Ik sta achter het standpunt van de bisschop Everard de Jong.
    Het is triest dat deze brief verzonden moet worden, alleen maar zodat mensen eindelijk eens even de tijd nemen om na te denken over de levens die weggenomen worden. Wat is erger? Dit briefje.. of ál die ontelbare mensenlevens die ontnomen zijn ”dankzij” abortus.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: