Gezellig multicultureel feestje

Vindt u ze ook altijd zo gezellig die multiculturele feesten? Lekkere hapjes natuurlijk en leuke muziek uit verschillende landen en streken. Dan moet u zeker een keer naar het Duitse multiculturele festival ‘Neustadt gegen Fremdenhass

Amnesty International-vertegenwoordiger Heiko Müller wekte tijdens het multiculturele feest ‘Neustadt gegen Fremdenhass’ de toorn op van leden van de Islamitische Kulturverein met zijn oproep een petitie te tekenen voor de vrijlating van de Turkse auteur Dogan Akhanli.

Akhanli laat zich zeer kritisch uit over de Armeense genocide. Leden van de Islamitische Kulturverein probeerden het podium te bestormen onder uitroepen als ‘dit is discriminatie’, ‘we laten ons niet beledigen’. Waarop Müller zei: ‘in tegenstelling tot Turkije kunnen we hier vrij voor onze mening uitkomen’. De gemoederen werden door omstanders bedaard.

De vlam sloeg echter helemaal in de pan toen Müller ’s middags opnieuw het podium opging. Toen de hij de woorden ‘afslachten’’ en volkerenmoord’ uitsprak, stormden zo’n 20 tot 30 mannen, vrouwen en jongeren vanuit het kraampje van de Kulturverein schreeuwend naar het podium. De stemming was zeer explosief en de politie moest ingrijpen. Een aantal mensen verliet uit angst voortijdig het evenement.

Er vonden meer ongeregeldheden plaats. De zeer fundamentalistische flyers in een Koerdische stand zorgden voor irritatie. Problemen ontstonden ook op het eind van het evenement bij de stand van de islamkritische organisatie Pax Europa. Op het moment dat een vrouw alleen in de stand zat, griste een groep Turkse meisjes de folders weg, smeten boeken op straat, terwijl ze schreeuwden ‘hou je bek’.

De vereniging Neustadt gegen Fremdenhass wil de voorvallen onderzoeken.

Rhein Pfalz, 27 september 2010
PI News, 27 september 2010
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: