Opstand agenten Ecuador. Nederlandse ambassade: blijf binnen.

Ecuador’s President Rafael Correa met gas masker op zijn hoofd tijdens een demonstratie in Quito, de hoofdstad van Ecuador.

De ambassade in Ecuador heeft Nederlanders in het land gemaild met het advies binnen te blijven en waardevolle spullen op te bergen. Dat bevestigt een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken vrijdag.

In Ecuador is de staat van beleg ingevoerd vanwege een opstand van agenten. Zij protesteren sinds donderdag tegen een nieuwe wet waardoor zij niet langer bij iedere promotie een bonus of medaille ontvangen. Het land is door de protesten in chaos gedompeld.

In de hoofdstad Quito zou al zijn geplunderd. Zeker twee banken werden beroofd. Scholen en bedrijven sluiten de deuren omdat ze door de afwezigheid van de politie vrezen voor criminaliteit.

De president van Ecuador, Rafael Correa, werd donderdagavond met veel geweld door militairen bevrijd nadat agenten het ziekenhuis waar hij werd behandeld hadden omsingeld.

Het vliegveld in de hoofdstad was bezet door militairen, maar is inmiddels vrijgegeven. Een gestrand KLM-toestel kon daardoor weer opstijgen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: