Mensenrechtenraad VN beschuldigd Israël van moord en marteling

Het was voorspelbaar dat het ‘onderzoek’ van de Mensenrechtenraad van de VN, (UN Human Rights Council) naar de gebeurtenissen op het terreurschip de Mavi Marmara, op een harde veroordeling van Israël zou uitdraaien.

Het onderzoek is onder meer samengesteld door de voormalige VN aanklager voor oorlogsmisdaden Desmond de Silva, een rechter uit Trinidad en Mary Shanthi Dairiam een Maleisische advocaat voor de rechten van vrouwen. Ook kwam deze veroordeling tot stand dankzij UNHRC-leden Pakistan, Algerije, Bangladesh, Bahrain en Jordanië, islamitische landen met een sterk anti-Israël sentiment en waarvan bekend is dat de mensenrechten daar met voeten getreden worden.

Lees meer…

Advertenties

Eén reactie

 1. De Mensenrechtenraad had Israel al veroordeeld voor het onderzoek.

  De mensenrechtenraad wordt beheerst door (moslim) dictaturen en is daardoor bepaald niet objectief:

  Uit het nieuws van eind september:
  “Landen die zelf de mensenrechten schenden, zorgen er doelbewust voor dat de VN Mensenrechtenraad in Genève niet effectief kan zijn. De minister vindt ook dat Israël disproportionele aandacht krijgt binnen de raad, waardoor de situatie in andere landen onderbelicht blijft. Lidstaten van de Mensenrechtenraad tasten de middelen aan die de VN hebben om mensenrechten te beschermen.’ schrijft minister Verhagen aan de Tweede Kamer.
  De meerderheid van de 47 lidstaten is niet vrij, of slechts gedeeltelijk vrij. De internationale NGO Freedom House is het grotendeels met Verhagen eens. Volgens Freedom House dekt de raad sommige ernstige mensenrechtenschendingen zelfs toe.”

  Het failliet van de VN.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: