Veldslag om Wilders??

Het Museumplein dreigt zaterdag 30 oktober in een slagveld te veranderen wanneer demonstranten pro en contra PVV-leider Geert Wilders zullen demonstreren.

Burgemeester Eberhard van der Laan heeft de partijen opgeroepen het niet te laten komen tot rellen, vernielingen en vechtpartijen, meldt Het Parool. Verder heeft de burgemeester de demonstratie al diverse keren aangekaart in het driehoeksoverleg met politie en justitie.

Zaterdag werd bekend dat een groep antifascisten oproept tot een tegenprotest bij de pro-Wildersdemonstratie. De Antifa!-Amsterdam en de AntiFascistische Aktie (AFA) Nederland willen in verzet komen tegen de komst van het volgens hen „racistisch tuig” dat die dag op het Museumplein zijn steun wil betuigen aan de PVV-leider, zo lieten ze zaterdag weten.

Een woordvoerder van de Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan gaf aan dat de gemeente op de hoogte is van de plannen voor tegendemonstraties. Ook het protest van de pro-Wildersactivisten, de extreem-rechtse leden van de English Defence League, is aangekondigd. „We gaan nu goed kijken onder welke voorwaarden we de demonstraties door kunnen laten gaan”, aldus de zegsman. „Het kan goed zijn dat we een aantal voorwaarden stellen, bijvoorbeeld door een andere locatie aan te wijzen of de groepen op verschillende plekken of tijdstippen te laten demonstreren.”

Voor Van der Laan staat het recht op demonstreren voorop. „Dat weegt zwaar en geldt voor iedereen”, stelde de woordvoerder. „Ook als je weet dat de kans op gedoe groot is en het veel politie-inzet vergt.”

Bron

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: