PvdA wil mensen arm houden

“Ook ambtenaren en welzijnsorganisaties hebben er volgens hem geen belang bij dat de armoede wordt verminderd, omdat ze dan niet langer verzekerd zijn van werk.”

De Amsterdamse PvdA houdt de armoede in de stad in stand. Dat zegt oud-bankier Rutger Koopmans.”Er is geen doelstelling armoede te verminderen, alleen een doelstelling de pijn van armoede te verzachten,” zegt Koopmans tegen Het Parool. Hij leidde in 2008 in opdracht van PvdA-wethouder Freek Ossel een commissie die het armoedebeleid in Amsterdam onderzocht. Het stadsbestuur mist volgens hem het lef een ander beleid te voeren.

Wethouder Ossel had met hervormingen willen komen, maar volgens Koopmans werd dat tegengehouden door de Amsterdamse PvdA-top. Ook ambtenaren en welzijnsorganisaties hebben er volgens hem geen belang bij dat de armoede wordt verminderd, omdat ze dan niet langer verzekerd zijn van werk.

Zijn commissie constateerde twee jaar geleden dat het armoedebeleid niet gericht is op blijvende oplossingen. De gemeente zou armen zelfredzamer moeten maken. Volgens Koopmans is er sindsdien niets met zijn kritiek gedaan. “Je moet mensen activeren, onder andere door een tegenprestatie van ze te verlangen. Niet de gemeente, maar degene die hulp krijgt, is probleemeigenaar. We verzachten nu de pijn en houden mensen in een slachtofferrol.”

Bron

Advertenties

Eén reactie

  1. Blame the victim virus is ook in Nederland terecht gekomen. geef het slachtoffer de schuld van zijn of haar problemen en situatie.(eigen verantwoordelijkheid) Dit komt eigenlijk uit het Boeddisme. In het Boeddisme krijgt het slachtoffer zelf de schuld van zijn of haar ongewenste situatie. Deze filosophie kwam halverwege de jaren 90 uit Amerika waaien naar de EU en Nederland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: