Barbie met ingebouwde camera

De nieuwste barbiepop heeft in Australië voor heel wat opschudding gezorgd. De Barbie beschikt namelijk over een cameraatje dat echt kan filmen. Experts zijn echter bang dat pedofielen er handig misbruik van maken om stiekem naar kleine meisjes te gluren

Volgens Mattel kunnen gebruikers de camera aanwenden om ‘alles te filmen vanuit het oogpunt van een pop. Hierna kun je het filmpje direct bekijken of uploaden naar de computer’. Klinisch psycholoog Sally-Anne McCormack zegt te zijn geschokt door het nieuwe speeltje van de speelgoedgigant. Terwijl de pop bedoeld is voor het plezier, laat de Barbie zich volgens haar makkelijk lenen voor misbruik.

Ik roep alle Australiërs op dit product te boycotten en te weigeren om te winkelen in elke winkel die dit potentieel pornografische gebruiksvoorwerp verkoopt“, meldt ze. Volgens McCormack is het voor iemand met kwade bedoelingen een koud kunstje om de pop aan een kind te geven.

De psychologe beweert inmiddels al patiënten te behandelen die last hebben van het feit dat ze stiekem zijn gefilmd. “Als kinder- en adolescentpsycholoog, krijg ik nu ook te maken met cliënten die zijn getraumatiseerd door een misbruikte Barbie?“, vraagt ze zich af.

Bron

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: