Veel commotie rondom Duitse Auschwitzfilm

Een nieuwe Duitse speelfilm over concentratiekamp Auschwitz leidt in Duitsland tot veel commotie. De film van regisseur Uwe Boll toont tot in detail de gruwelijkheden van de nazi’s in het vernietigingskamp in het huidige Polen.

In de trailer van de film, die op internet is te vinden, is onder meer te zien hoe Joden tevergeefs proberen te ontsnappen uit een gaskamer. Ook is te zien hoe gouden tanden uit monden worden getrokken en hoe lichamen van kinderen worden verbrand.

Boycot
Duitse filmcritici hebben al gezegd de film, die begin volgend jaar uitkomt, te gaan boycotten. De regisseur verdedigt zich deze week in een interview in het Duitse weekblad Stern. „Het publiek heeft al veel te lang de softe beelden gekregen door films als Schindler’s List en La vita è bella”, stelt Boll. „Zo was het niet. Het was de hel op aarde en dat laat ik zien.”

Jeugd
Dat soort „softe films” dringt volgens de Duitse filmer niet meer door tot de huidige jeugd. „Ik wil er vooral aan bijdragen dat de Holocaust nooit wordt vergeten”, stelt Boll in Stern. „Ik verheerlijk het geweld van de nazi’s niet, zoals dat wel gebeurt in horrorproducties als Saw of Hostel.” De regisseur speelt ook zelf in de film. In de trailer is hij te zien als SS’er die de wacht houdt bij de gaskamer.

Het maken van een realistisch drama over Auschwitz lijkt een vreemde stap in de carrière van de regisseur. De 45-jarige Boll verwierf vooral naam met slecht ontvangen, doorgaans bloederige gameverfilmingen en actiefilms. Ook maakte hij recent een komedie over de Holocaust, Bluberella. Kenners hebben hem verscheidene keren gekozen tot slechtste levende filmregisseur ter wereld.

Filmfestival
Boll heeft Auschwitz ingestuurd voor het Filmfestival van Berlijn, dat begin februari plaatsheeft. Het is nog niet duidelijk of de film daar ook zijn wereldpremière beleeft. Ook is niet bekend of Auschwitz in de Nederlandse bioscopen te zien zal zijn.

Bron

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: