Israëls excuus aan Turkije

Het Israëlische parlementslid Danny Danon (Likud) heeft namens het Israëlische parlement eindelijk een al maanden door de Turkse premier Erdogan geeist excuus voor het Marmarma / Gaza konvooi incident aangeboden.

Aan de premier van Turkije, Recep Tayyip Erdogan (via de Turkse ambassadeur in Israël),

Betreffende: Het verzoek voor een excuus aan de regering van Turkije voor de gebeurtenissen aan boord van de Mavi Marmara van het Gaza konvooi.
Bij deze bied ik u in de naam van het hele Israëlische volk mijn excuses aan voor het feit dat de staat Israël niet voldoende deed om het moslim terroristenschip Marmara te controleren voordat dit Turkije verliet. Dat zou namelijk voorkomen hebben dat het schip bewapend was met geweren en andere wapens en dat er onder bescherming van de Turkse regering moslim terreuractivisten werden vervoerd.
Vanwege onze excellente relatie en uw grote respect voor de staat Israël en het Zionistische initiatief moet ik u excuus vragen voor het feit dat de Joodse mariniers -toen zij het schip bereikten en begroet werden door bewapende moslim terroristen die hen wilden vermoorden, zich niet onmiddellijk verdedigden door het vuur te openen, maar in plaats daarvan terughoudend reageerden op de zogenaamde ‘vredesactivisten’ die probeerden hen te doden.
Onze verontschuldigingen voor het feit dat de Joodse commando’s zo voorzichtig handelden en rekening hielden met de aanwezigheid van burgers op het schip, en slechts negen moslim terroristen doodden. Als de autoriteiten hadden geweten dat er zich moslim terroristen aan boord van het schip bevonden dan zouden zij het bevel hebben gegeven om iedereen die een gevaar voor onze troepen vormde te doden.

Met uw permissie, er is nog een excuus noodzakelijk, namelijk voor Israëls besluit om de gevaarlijke terreurverdachten die zich aan boord van het schip bevonden weer vrij te laten en zelfs hun terugreis naar huis te betalen, en hen niet te berechten voor poging tot moord.

Tenslotte: accepteert u alstublieft onze welgemeende verontschuldigingen voor het niet indienen van een verzoek bij de VN om Turkije te berispen en tevens voor het niet eisen van een onderzoek naar het verband tussen de IHH moslim terreurorganisatie, uw partij en uzelf, meneer Erdogan.
Met de beste wensen,
Parlementslid Danny Danon, namens de Israëlische Knesset
🙂
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: