Israëlische spreker belaagd in Noord-Ierland

Activisten, die protesteerden tegen de vermeende Israëlische onderdrukking van Palestijnse Arabieren, hebben deze maand hun onvrede getoond door een Israëlische functionaris, uitgenodigd om te spreken aan de Queen’s University in Belfast, Noord-Ierland, heftig aan te vallen.

Solon Salomo, een voormalig Knesset-medewerker, was uitgenodigd voor een toespraak voor de studenten Rechten van de universiteit. Hij kreeg echter geen gelegenheid om zijn toespraak te houden, omdat leden van de Palestina Solidariteit Society en de met terrorisme verbonden politieke partij Sinn Fein hem van het podium af schreeuwden.

Volgens de Belfast Herald vreesde Salomo voor zijn leven, vluchtte hij uit de hal en trok zich terug in een nabijgelegen kamer, die onmiddellijk door de betogers werd omsingeld. Bewakers van de universiteit reageerden snel door meneer Solomon veilig naar een wachtende taxi te begeleiden. Maar de demonstranten zetten de achtervolging in en probeerden de ramen van het voertuig te breken om de heer Solomon te kunnen raken.
Leden van de groep Noord-Ierse Vrienden van Israël die daar aanwezig waren voelden zich ook bedreigd en verstopten zich in een ander lokaal totdat de vuurproef voorbij was. Functionarissen van de universiteit zeiden dat ze de aanval betreurden, maar er werd geen melding gemaakt van tuchtrechtelijke maatregelen. Ook werd geen enkele van de geweldplegers gearresteerd door de politie.
Ondertussen is Groot-Brittannië dinsdag een stap dichter bij erkenning van een Palestijnse Staat gekomen door de status van de diplomatieke delegatie van de Palestijnse Autoriteit in Londen te verhogen tot officiële ‘diplomatieke missie,’ wat in wezen een ambassade is, maar deze naam niet draagt.

bron: Israël Today

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: